Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Χαρούμενοι οι διεθνείς τοκογλύφοι: Και τώρα οι Τσιπροκαμμένοι θα εφαρμόσουν σκληρό εθνοκτόνο μνημόνιο

Χαρούμενοι οι διεθνείς τοκογλύφοι: Και τώρα οι Τσιπροκαμμένοι θα εφαρμόσουν σκληρό εθνοκτόνο μνημόνιο
Με χαρά υποδέχτηκαν τη νίκη Τσίπρα και την σύναψη της συμφωνία για την «δεύτερη φορά αριστερά» οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ενδεικτικό είναι ότι οι πρώτες συγχαρητήριες επιστολές που έφτασαν στην Κουμουνδούρου δεν ήταν ούτε από τον Τσάβες, ούτε καν από κάποιον απόγονο του Στάλιν. Αντιθέτως, ήταν από τον Γιούνκερ και την Μέρκελ.
Τόσο η επιστολή του Γιούνκερ, όσο και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ, έδειχναν την ανυπομονησία των διεθνών τοκογλύφων για την εφαρμογή του τρίτου αριστερού μνημονίου. Ο μέν Γιούνκερ σημειώνει ότι απαιτείται γρήγορος σχηματισμός κυβέρνησης «προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και Σταθερότητας, που συμφωνήσατε με τους Ευρωπαίους εταίρους τον Αύγουστο». Ο δε εκπρόσωπος της Μέρκελ, απλώς τόνισε ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα υπήρξε πιο κυνικός, εκφράζοντας την χαρά του για την ισχυρή παρουσία μνημονιακών κομμάτων στη Βουλή, ασχέτως που κάποια από αυτά (Σύριζα – Ανέλ) εξελέγησαν με αντιμνημονιακή ρητορική και κοροϊδεύντας τον κόσμο. Ακολούθως κατέστησε σαφές ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να δεχτεί την οποιαδήποτε παρέκκλιση από το πρόγραμμα που συμφώνησε και υπέγραψε ο Τσίπρας.
Κοινώς, έρχεται βαρύς τσιπροκαμμένος μνημονιακός χειμώνας!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: