Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη βούλγαρος που οργάνωνε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών


020915 LATHROMETANASTES
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης 103 λαθρομεταναστών.
Συνελήφθησαν ένας 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και ακόμη πέντε μέλη της, ηλικίας από 25 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της «προώθησης-διακίνησης λαθρο μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής» και παράβασης του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φορτηγό όχημα να κινούνται ύποπτα επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε μεταφορά συνολικά 103 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και 19 παιδιά.
Επίσης, προέκυψε ότι στερούνται εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, νωρίτερα την ίδια ημέρα, εισήλθαν λάθρα στη χώρα από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο φορτηγό αυτοκίνητο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.
Σε χώρους του οχήματος – προπομπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σπάθα και τα στοιχεία κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου, γεγονός που αποδεικνύει τη συντονισμένη εγκληματική δράση των συλληφθέντων.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι έκαστος διακινούμενος θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ για τη μεταφορά του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την παράνομη διακίνηση καθώς και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ως προερχόμενο από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
http://www.elkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: