Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ιατροί του Ελληνισμού: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η υγεία των λαθρομεταναστών και όχι των Ελλήνων


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης ζήτησε από τον υπουργό υγείας την επείγουσα συγκρότηση οργανωμένου υγειονομικού δικτύου για την κάλυψη των (λαθρο)μεταναστών. Ζητάει την δημιουργία κέντρων υποδοχής, στελεχωμένων με βασικές ειδικότητες, στα νησιά που δέχονται το (λαθρο)μεταναστευτικό κύμα (Λέρο, Κως, Ρόδος,Οινούσσες, Χάλκη, Σύμη, Αγαθονήσι). Θέλει ακόμα και την δημιουργία κέντρων υγείας στα κέντρα φιλοξενίας τους. Αυστηρή τήρηση των συνθηκών υγιεινής στην υποδοχή τους και την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας τους.
Οι ιατροί του Ελληνισμού θα ήθελαν να επιδείκνυε την ίδια ευαισθησία για τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων των παραπάνω νήσων, οι οποίες εξυπηρετούνται από κάποιους ‘’ήρωες’’ αγροτικούς ή ή μόνιμους  ιατρούς, όπου υπάρχουν, που με πενιχρά μέτρα προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και καιρού επιτρέποντος να διακομίσουν τα σοβαρότερα περιστατικά με κίνδυνο της ζωής των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και της Π.Α.
Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει την δημόσια υγεία από τις μολυσματικές ασθένειες που οι ερχόμενοι από την Μέση Ανατολή φέρουν και οι οποίες λόγω των κακουχιών και του συγχρωτισμού βρίσκουν έδαφος να εξαπλωθούν.Οι εγκαταλελειμμένες υγειονομικές δομές των νησιών αδυνατούν να τις ελέγξουν και η οικονομική υποστήριξή ενός τέτοιου εγχειρήματος λόγω του αριθμού των εισερχομένων και του 3ου μνημονίου είναι απίθανη.
Πρέπει υγειονομικώς να απομονώνονται οι φορείς μολυσματικών ασθενειών και να προωθούνται εκτός των συνόρων άμεσα. Δεν είναι δυνατόν Έλληνες να νοσηλεύονται σε ράντζα και να πεθαίνουν περιμένοντας στην λίστα των χειρουργίων και των εντατικών μονάδων για να νοσηλεύονται άνθρωποι ευρισκόμενοι παρανόμως και δια της βίας εδώ και μάλιστα χωρίς δική μας υπαιτιότητα.
ΑΙΔΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΟΥΛΗ - ΑΙΔΩΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!
Π.ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ- ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: