Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Εκδήλωση μνήμης στο Αγιονόρι Κορινθίας!


16.08.2015: Επιμνημόσυνη δέηση στο Αγιονόρι Κορινθίας.

16.08.2015: Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο-θυσιαστήριο.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στις 6.30 μ.μ. στο ηρώο-θυσιαστήριο Αγιονορίου Κορινθίας, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των σφαγιασθέντων υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κυρίως κάτοικοι των γύρω περιοχών, οι οποίες, μαζί με το Αγιονόρι, επλήγησαν από τις θηριωδίες των κομμουνιστοσυμμοριτών. Ψυχή της εκδήλωσης αυτής ήταν ο αείμνηστος Αλέξανδρος Τσούμπας, ο οποίος ανήγειρε το μνημείο-θυσιαστήριο με δικά του έξοδα, τιμώντας κάθε χρόνο τους συγγενείς του και τους συμπατριώτες του, που σφαγιάσθηκαν στην τελευταία μαζική σφαγή της Κατοχής στην Πελοπόννησο, στις 21 Αυγούστου 1944. Δυστυχώς, ο Αλέξανδρος Τσούμπας έφυγε εντελώς αδόκητα από κοντά μας, τον Ιανουάριο του 2015, αλλά, ευτυχώς, υπήρχε ο άξιος αντικαταστάτης του και συνδιοργανωτής του, ο αδελφός του, Ευάγγελος Τσούμπας.
Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν ομιλίες, ανάγνωση των ονομάτων και των ηλικιών των αγρίως σφαγιασθέντων Ελλήνων πατριωτών και τέλος έγινε η κατάθεση στεφάνων. Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο βουλευτής Αργολίδος της Χρυσής Αυγής Γεώργιος Γαλέος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Από την Αθήνα, το παρόν έδωσαν η Λαϊκή Κίνηση Πολιτών, ο εκδότης των εκδόσεων «Πελασγός» Ιωάννης Γιαννάκενας και ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας
http://www.e-grammes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: