Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αφοπλιστική ειλικρίνεια από τον Αλέξη Μητρόπουλο: Σαν το Μνημόνιο της Αριστεράς, ούτε η... Θάτσερ

Αφοπλιστική ειλικρίνεια από τον Αλέξη Μητρόπουλο: Σαν το Μνημόνιο της Αριστεράς, ούτε η... Θάτσερ
Η Μάργκαρετ Θάτσερ έμεινε στην ιστορία ως η «σιδηρά κυρία», που επέβαλλε στην Βρετανία ένα αυστηρό νεοφιλελεύθερο δημοσιονομικό πλαίσιο, σαρώνοντας τα πάντα και οδηγώντας στην ανεργία εκατομμύρια άγγλους. Προκειμένου να διασώσει, τότε, την πολιτική της καριέρα και το Συντηρητικό Κόμμα, στο οποίο άνηκε, δεν δίστασε ακόμα και να εμπλέξει τη χώρα σε πόλεμο, αυτόν τον Φωκλαντς.
Ερχόμενοι στο σήμερα και στην Ελλάδα, κοιτάζοντας παράλληλα το Μνημόνιο Τσίπρα, μπορούμε ευκόλως να αντιληφθούμε το νόημα των φράσεων του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή του Σύριζα, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα που στάθηκε αφορμή για να πέσει η Θάτσερ το 1988 ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας» από αυτό που πρόκειται να εφαρμοστεί».
Όλα αυτά, βέβαια, δεν γίνονται επειδή, όπως θέλουν να πείσουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και τοκογλύφοι, «δεν υπάρχει εναλλακτική». Σαφέστατος και αφοπλιστικά ειλικρινής ο Μητρόπουλος δήλωσε: «Μπορούσαμε να είχαμε σχέδιο, να μην είχαμε υπερβάλει, να μην είχαμε υποτιμήσει τον αντίπαλο και να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Καμία αριστερά δεν ανέλαβε τέτοιου περιεχομένου και σφοδρότητας πρόγραμμα.».
Πρόκειται για μία παραδοχή ανικανότητας, που οδηγεί στην αναγκαιότητα του μνημονίου. Επειδή οι συριζαίοι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, όπως ανίκανοι ήταν και οι προκάτοχοί τους σε Πασόκ και ΝΔ, παραδίδουν την διακυβέρνηση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και τον Λαό βορά στα κοράκια του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: