Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ξεπουλάνε την Ελλάδα – Διαλύουν την Οικονομία: Δείτε τον δεκάλογο των νέων μνημονιακών μέτρων!

Ξεπουλάνε την Ελλάδα – Διαλύουν την Οικονομία: Δείτε τον δεκάλογο των νέων μνημονιακών μέτρων!
Άρχισαν οι δημοσιογραφικές διαρροές σχετικά με τις νέες προαπαιτούμενες απαιτήσεις των «θεσμών», στους οποίους υπέβαλλαν τα σέβη τους οι μνημονιακοί υπουργοί Σταθάκης και Τσακαλώτος, καθώς και ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, πριν αρχίσουν τις δηλώσεις για "μνημόνιο 30 χρόνια".
Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, οι δανειστές θα απαιτήσουν νέα μέτρα, πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αυτή ως πληροφορία είναι πλήρως ασφαλής, αφού οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε φορά αυτό γίνεται, αφού οι πολιτικάντηδες λένε για «τελευταία μέτρα» μόνο και μόνο για να διαψευστούν πριν από την εκταμίευση της εκάστοτε δόσης.
Ξεκινάει, λοιπόν, 6 μήνες μετά τις εκλογές η μνημονιακή διακυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, η οποία δεν διαφέρει καθόλου από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ας δούμε έναν σύντομο κατάλογο των προαπαιτουμένων:
  1. Αλλαγές στο νόμο για τις 100 δόσεις, προκειμένου να αποκλειστούν αρκετοί από τους δικαιούχους.
  2. Κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και παράλληλη αύξηση των συντελεστών για τα χαμηλότερα εισοδήματα.
  3. Ισοδύναμα μέτρα που θα αντισταθμίσουν ή θα ακυρώσουν τις αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από τα μνημόνια.
  4. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ουσιαστική κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων
  5. Μείωση της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης
  6. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αρχίζοντας από τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%, αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.
  7. Την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  8. Μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.
  9. Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (φούρνοι, ταξί, φαρμακεία κλπ)
  10. Την ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και την πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Παράλληλα, απαιτείται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: