Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Με τζετ σκι και 2.000 ευρώ ανά κεφάλι μεταφέρουν λαθρομετανάστες οι Τούρκοι στη Λέσβο

Με τζετ σκι και 2.000 ευρώ ανά κεφάλι μεταφέρουν λαθρομετανάστες οι Τούρκοι στη Λέσβο
Η εγρήγορση των ανδρών του Ελληνικού Στρατού λειτούργησε άψογα στην περίπτωση ενός Τούρκου λαθροδιακινητή, ο οποίος συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Λέσβο.
Τα παρατηρητήρια του Ελληνικού Στρατού είχαν επί σειρά ημερών επισημάνει έναν Τούρκο ο οποίος αρκετές φορές τη μέρα ακολουθούσε με τζετ σκι και δύο άτομα πάνω τη διαδρομή Σαρμουσάκ προς Μυστεγνά Λέσβου. Ενημερώθηκε επί τούτου το Λιμενικό Σώμα, το οποίο οργάνωσε και την επιχείρηση σύλληψης του Τούρκου διακινητή.
Το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου, ο Τούρκος με το τζετ σκι και δύο λαθρομετανάστες εμφανίστηκε ξανά. Αποβίβασε τους λαθρομετανάστες και τότε άνδρες του Λιμενικού κινήθηκαν για να τον συλλάβουν. Ο Τούρκος εγκατέλειψε το τζετ σκι και προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη αναζητώντας κρυψώνα στο εσωτερικό του νησιού. Κατόπιν αναζήτησης από το Λιμενικό, ο Τούρκος λαθροδιακινητής συνελήφθη τα ξημερώματα της επομένης.
Στην κατάθεσή του, ο Τούρκος ομολόγησε πως στο Σαρμουσάκ των μικρασιατικών παραλίων λειτουργεί επιχείρηση παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών με τζετ σκι προς τη Λέσβο. Το κόστος μεταφοράς για έκαστο λαθρομετανάστη ανέρχεται στα 2.000 ευρώ. Υπολογίζεται δε, πως η επιχείρηση έκανε τουλάχιστον 6 δρομολόγια ημερησίως.
Πόσοι εκ των λαθρομεταναστών είναι στην πραγματικότητα πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, παραμένει άγνωστο. Το γεγονός παραμένει όμως ότι η λαθρομετανάστευση πέραν όλων των άλλων αποτελεί ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο για ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας.
Τούτο όμως, όπως και οι λοιπές σοβαρότατες συνέπειες του φαινομένου, αποτελούν ψιλά γράμματα για τους κατ' επάγγελμα αντιρατσιστές και περισσότερο για μια ανίκανη κυβέρνηση συμπλεγματικών αριστεριστών.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: