Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το Βέλγιο αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης

Ψήφισμα για την αναγνώριση  της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία,  εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των αντιπροσώπων, με την οποία ολοκληρώνεται  η διαδικασία αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από το κράτος του Βελγίου, όπως δήλωσε ο Έντουαρτ Νταλμπασιάν, σύμφωνα με αρμενικό δημοσίευμα. «Καλωσορίζουμε τη σαφή αναγνώριση των νομοθετικών και εκτελεστικών αρχών του Βασιλείου του Βελγίου, της Αρμενικής Γενοκτονίας», δήλωσε.
 
Στις 23 Ιουλίου η Βουλή των Αντιπροσώπων του Βελγικού Κοινοβουλίου ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Η πρόταση τονίζει την ανάγκη της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία και ζήτησε από την Αρμενία και την Τουρκία να χρησιμοποιήσουν την 100η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων, για ανοιχτά σύνορα και ολοκλήρωση των οικονομικών δοσοληψιών, που έχουν τεθεί σε περιορισμό.
Υπενθυμίζεται ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων  είχε αναγνωρισθεί από τη Βελγική Γερουσία το 1998.
Ο Michel Charles, πρωθυπουργός του Βελγίου εξ ονόματος της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων στις 18 Ιουνίου φέτος.
Η Αρμενική Γενοκτονία αναγνωρίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον κοινοβουλευτικό συνασπισμό των χωρών της Νότιας Αμερικής (MERCOSUR), την υποεπιτροπή  του ΟΗΕ για την πρόληψη των διακρίσεων και την προστασία των μειονοτήτων, την Ουρουγουάη, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετια, Σουηδία, Ρωσία, Πολωνία, Ιταλία, Λίβανος, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβακία, Κύπρο, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Χιλή, Βολιβία, 45 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ (από τις οποίες οι 35 σε επίπεδο του νόμου).
-
               
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: