Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μνημονιακό μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι διέταξε ο Σημίτης

Μνημονιακό μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι διέταξε ο Σημίτης
Ο Κώστας Σημίτης δεν είναι τυχαίος άνθρωπος, ούτε απλά ένας πρώην πρωθυπουργός. Είναι ο άνθρωπος, του οποίου οι μαθητές κυβερνάνε μέχρι σήμερα την χώρα. Αξίζει να θυμόμαστε ότι τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος, όσο και ο Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και ο νυν διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, ήταν μέλη της «ομάδας Σημίτη» κατά τη διάρκεια της αμαρτωλής διακυβερνήσεώς του.
Έχει συνεπώς μεγάλη αξία η - υπό μορφή διαταγής - προτροπή του στα κόμματα του μνημονίου να συνασπιστούν σε ένα ψηφοδέλτιο, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, λόγω μη επίτευξης συμφωνίας με τους διεθνείς τοκογλύφους. Συγκεκριμένα ο Σημίτης είπε, μιλώντας στην Real News: «Αν υπάρχει ρήξη και γίνουν εκλογές, μία λύση υπάρχει. Να κατέβουν μαζί σε μία ομοσπονδία τα κόμματα του ευρωπαϊκού μπλοκ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι».
Την πρόταση Σημίτη την έχει υιοθετήσει εκ προοιμίου η ΝΔ, αφού ο Σαμαράς έχει κάνει ήδη δύο εκκλήσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ να συνασπιστούν. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο... ασταθής νυν πρόεδρο της ΝΔ επιθυμεί να ηγηθεί αυτού του συνδυασμού, γεγονός που δεν αποδέχεται ο πιο ψύχραιμος Σημίτης, ο οποίος βλέπει ότι το πολιτικό τέλος του Σαμαρά έχει ήδη έρθει.
Το Ποτάμι δεν πρόκειται να έχει αντιρρήσεις, αφού όπως έχει γίνει αντιληπτό απ' όλους είναι το παλιό σημιτικό ΠΑΣΟΚ και ο «πρόεδρός» του είναι υποχείριο των συγκεκριμένων - κυρίως γερμανικών - συμφερόντων.
Έκπληξη αποτέλεσε, όμως, η επίκληση της ξεχασμένης ΔΗΜΑΡ από τον Σημίτη, γεγονός που καταδεικνύει μία σύνδεση ανάμεσα στην μήτρα του αντεθνισμού, που φιλοξένησε Ρεπούση και Γιαννακάκη, με αυτούς που χειραγωγούν τις δημοσκοπήσεις, αφού - θυμίζουμε - το κόμμα του Μπαρμπα - Φώτη κάποτε έπαιρνε 18% στις στημένες δημοσκοπήσεις και στις εκλογές τελικά μετά βίας πήρε 3%.


 http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: