Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΣΟΚΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Viktor_Orban
Την έντονη… ανησυχία της εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχετικά με ένα ερωτηματολόγιο για τη λαθρομετανάστευση και την τρομοκρατία που στάλθηκε από την ουγγρική κυβέρνηση.
Κι όπως δήλωσε η εκπρόσωπός της στην Γενεύη: «Έχουμε σοκαριστεί από τον εισαγωγικό χαιρετισμό του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας που αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης και των τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης που έγινε στις αρχές του έτους στο Παρίσι. Το μήνυμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν υποδηλώνει ότι οι οικονομικοί μετανάστες συνιστούν μια νέα απειλή για την Ουγγαρία και ότι η χώρα του πρέπει να αποφασίσει πώς θα αμυνθεί απέναντι στους παράνομους μετανάστες».
Η εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέτει κανείς ότι οι λαθρομετανάστες που αναζητούν εργασία ή αιτούνται άσυλο έχουν οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία. Διαψεύδοντας έτσι όλους εκείνους τους ειδικούς, που επισημαίνουν με ατράνταχτα στοιχεία, ότι μεταξύ των λαθρομεταναστών κρύβονται τζιχαντιστές τρομοκράτες, με κακές προθέσεις.
Τη συνέχεια, η εκπρόσωπος του ΟΗΕ την αφιέρωσε στο… αντιρατσιστικό κήρυγμα προς την ουγγρική κυβέρνηση:
«Η Ύπατη Αρμοστεία υπενθυμίζει στις ουγγρικές αρχές ότι έχουν καθήκον, με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να καταπολεμούν την ξενοφοβία και τις διακρίσεις…». Αλλά, παρά τα συχνά νεοταξίτικα… κηρύγματα, που εναλλάσσονται με απειλές κάθε είδους, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δε φαίνεται να παίρνει χαμπάρι. Γι’ αυτό τον αγαπάει ο λαός του!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: