Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΡΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

KYPROS
Ερώτηση στην Ύπατη Αντιπρόσωπο Federica Mogherini κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος σχετικά με την απαράδεκτη ενέργεια συγκεκριμένων Ευρωπαϊκών κρατών να αναγνωρίσουν τα «διαβατήρια» του ψευδοκράτους των κατεχομένων.
Ακολουθεί το κείμενο:
Εννέα χρόνια μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ακολούθησε η ανακήρυξη του ψευδοκράτους των κατεχομένων, ενός μη αναγνωρισμένου μορφώματος που είναι προϊόν ενός παράνομου πολέμου. Το ψευδοκράτος των κατεχομένων έχει ιδρυθεί στην επικράτεια κράτους μέλους και η ύπαρξή του υποσκάπτει συθέμελα την Ένωση. Ένα άλλο πράγμα που υποσκάπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η έκδοση παράνομων διαβατηρίων από τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».
Προφανώς, τα συγκεκριμένα έγραφα δεν διαφέρουν σε κάτι από τις φτηνές απομιμήσεις διαβατηρίων που αγοράζουν εγκληματικά στοιχεία στη μαύρη αγορά. Το πρόβλημα που ανακύπτει με αυτή την ενέργεια, όμως, είναι ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα γίνονται αποδεκτά από τις γαλλικές και βρετανικές αρχές, δηλαδή δύο κράτη μέλη της ΕΕ αναιρούν την εγκυρότητα των πραγματικών διαβατηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεχόμενα τη νομιμότητα των «διαβατηρίων μαϊμού» της κατεχόμενης Κύπρου.
Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:
Είναι ενήμερη για το συγκεκριμένο γεγονός;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε τα δύο κράτη μέλη που αναγνωρίζουν την ισχύ ενός ταξιδιωτικού εγγράφου από ένα «κράτος» που δεν υφίσταται, να παύσουν να προκαλούν με την εν λόγω συμπεριφορά;
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/evrovouli/view/erwthsh-strathgou-epithdeiou-gia-thn-anagnwrish-diabathriwn-tou-pseudokrato#ixzz3ZOKB5Za5

Δεν υπάρχουν σχόλια: