Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Νέα σούπερ εβραϊκή «επιτροπή πολιτικής δράσης» από τον γιό του Σόρος

Ο γιος του Τζωρτζ Σόρος, ο Άλεξ, είναι ο επικεφαλής μιας νέας σούπερ PAC (political action committee, δηλ. επιτροπή πολιτικής δράσης, κοινώς λόμπι, που μαζεύει λεφτά και χρηματοδοτεί διάφορες πολιτικές καμπάνιες) που θα είναι προσανατολισμένη στους λίμπεραλ Εβραιοαμερικάνους - και που πρόκειται να επικεντρωθεί περισσότερο σε εσωτερικά θέματα παρά σε θέματα για το Ισραήλ, αναφέρει η Politico.


Η νέα PAC με το όνομα “Bend the Arc” φέρεται να είναι η πρώτη εβραϊκή σούπερ PAC που δεν θα έχει ζητήματα που σχετίζονται με το Ισραήλ στην πρώτη προτεραιότητα, επιλέγοντας να επικεντρωθεί αντ’ αυτού σε θέματα όπως η μετανάστευση, οι «γάμοι» των ομοφυλοφίλων και η εισοδηματική ανισότητα.

«Ένας από τους λόγους πίσω από αυτό είναι ότι [οι άλλες εβραϊκές ομάδες] δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά τις απόψεις της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας», δήλωσε ο διευθυντής της PAC, Hadar Susskind.

Ο 29χρονος Alex Soros, δεν έχει ακόμη ζητήσει από τον πατέρα του να συνεισφέρει οικονομικά, αλλά στους χορηγούς ήδη ανήκουν οι Marc Baum, Paul Egerman και Terry Winograd.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: