Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

TO IΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ 30 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ $ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 250 ΜΕ 300 ΟΜΗΡΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ISIS assault on Christianity66022.jpg
Οι ισλαμιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους απαιτούν ως και 30 εκατομύρια δολάρια ως λύτρα για την απελευθέρωση τους εκατοντάδες απαχθέντες χριστιανούς ομήρους της Συρίας σύμφωνα με αξιωματούχο της ασσυριακής κοινότητας.
Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ των ηγετικών στελεχών της ISIS και της ασσυριακής κοινότητας.Το Ισλαμικό Κράτος που κρατάει ομήρους 250 με 300 χριστιανούς που απήγαγε τον Φλεβάρη  απειτεί για την απελευθέρωσή τους 100.000$  για κάθε όμηρο.
Μετριοπαθείς σουνίτες της περιοχής εμψύχωσαν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των 2 πλευρών.
«Γνωρίζουν ότι εμείς δεν μπορούμε να βρούμε αυτά τα χρήματα επομένως ελπίζουν ότι άλλοι φορείς και χώρες θα εξοικονομίσουν αυτά τα λεφτά» δήλωσε αξιωματούχος.
Συνολικά ως σήμερα απελευθερώθηκαν 23 όμηροι.Η απαγωγή προέκυψε κατά την επίθεση της ISIS στις 23 Φλεβάρη στην επρχία της Al Hasaka.Σύμφωνα με μαρτυρίες απελευθερωθέντων ομήρων οι απαγωγείς τους απαγόρευσαν να παραμείνουν στη χώρα τους τη Συρία όπως και το να επιστρέψουν στις εστίες τους.
Στις 23 Φεβρουαρίου οι ισλαμιστές επιτέθηκαν συντονισμένα στα 35 χριστιανικά αραμαικά χωριά της επαρχίας της Hasaka σε μια περιοχή όπου η ασσυριακή χριστιανική παρουσία είναι έκδηλη για γενιές ολόκληρες. Εννιά μαχητές ασσύριοι σκοτώθηκαν κατά την υπεράσπιση της περιοχής. (Fox News,Aina 10/4/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: