Τρίτη 7 Απριλίου 2015

"ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!" ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!


Ακόμα πιο ιδιαίτερες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει πλέον ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των οπαδών της Φενέρμπαχτσε και εκείνων της Τράμπζονσπορ, μετά τη δολοφονική επίθεση του Σαββάτου στην Τουρκία στο πούλμαν της Φενέρ. Φίλοι της ομάδας της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης τα ξημερώματα της Κυριακής για να υποδεχτούν την αποστολή, κι εκεί επιδόθηκαν σε ρατσιστικό παραλήρημα.


Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν υβριστικά κατά των οπαδών της Τράμπζονσπορ αποκαλώντας τους –εμμέσως πλην σαφώς– ελληνόσπορους! «Δεν μπορούν να μας φοβίζουν τα μπάσταρδα των Ποντίων», ήταν ένα εκ των πλέον χαρακτηριστικών και φανατισμένων συνθημάτων που ακούστηκαν… Ο «πόλεμος» έχει μεταφερθεί και στα social media, με ανάμικτα πάντως σχόλια.


Μερικοί υποστηρίζουν ότι η δολοφονική επίθεση ήταν προβοκάτσια για να φέρουν στα άκρα τις σχέσεις των δύο οπαδικών πλευρών.



Άλλοι πάλι το προχωρούσαν περισσότερο: «Η Τραπεζούντα είναι ιδιαίτερο σημείο και τα κάνουν όλα αυτά επίτηδες για να χωρίσουν την Τουρκία στα δύο»! Δεν έλειψαν και τα πιο ακραία-φανατισμένα ποσταρίσματα, όπως το: «Οι Πόντιοι σας γ@μ@νε»! Και άλλες, όπως: «ΟΚ στην Τραπεζούντα υπήρχαν Πόντιοι, στην Κωνσταντινούπολη τι υπήρχαν δηλαδή; Ασιάτες;»…


Το σχόλιο: «Δεν μας φοβίζουν τα μπάσταρδα των Ποντίων»



Δεν υπάρχουν σχόλια: