Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

voulkata-thumb-large
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Εμείς φυσικά δεν θα συμμετέχουμε στο επικοινωνιακό παιχνίδι πανικού της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ότι και καλά με την ανοχή της κυβέρνησης καταλύεται η δημοκρατία και τίθεται σε δοκιμασία και σε κίνδυνο το κτήριο της Βουλής ως χώρος και ως θεσμός. Πραγματικά είναι πολύ οξύμωρο, αυτοί που αναίσχυντα κατέλυσαν τη δημοκρατία, χειραγώγησαν τη δικαιοσύνη και εξέτρεψαν το πολίτευμα, να προβάλουν για λόγους αποκόμισης πολιτικής υπεραξίας, αγωνιώδεις κραυγές για τους θεσμούς που οι ίδιοι πρώτοι δεν σεβάστηκαν.Εντάξει δεν έκαναν και κάτι σπουδαίο ή επιλήψιμο οι άνθρωποι. Απλά και μόνο μπήκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πέταξαν φυλλάδια και ανάρτησαν ένα πανό για τους ακροαριστερούς τρομοκράτες απεργούς πείνας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους. Και αυτή τη φορά για να διαπιστώσουν όλοι πόσο δεοντολογικά φέρονται έκαναν τη χάρη στην Πολιτεία και δεν φόρεσαν τις συνήθεις κουκούλες, ούτε προέβησαν σε βανδαλισμούς. Δηλαδή με άλλα λόγια κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι στο όνομα του φιλελευθερισμού ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει την διαμαρτυρία του, όπως του καπνίσει.
Ούτε φυσικά θα συμφωνήσουμε με τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν.
Δυστυχώς το όλο ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Όπως φαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι καταλήψεις Πανεπιστημιακών και Δημοσίων κτηρίων, από τους ακροαριστερές ομάδες είναι σε ημερησία διάταξη και τις περισσότερες φορές οι συγκεκριμένοι δεν αποχωρούν «αναίμακτα», αλλά καταστρέφοντας, πυρπολώντας και τρομοκρατώντας, χωρίς να ληφθεί η παραμικρή μέριμνα από την Πολιτεία, όχι μόνο να υπάρξει καταστολή αυτών των συμβάντων εν τη γεννέσει τους, αλλά ούτε καν κατόπιν, να παρεμποδιστούν οι αποχωρούντες καταληψίες, από την τέλεση κακουργηματικών πράξεων. Αυτό φυσικά πασιφανώς καταδεικνύει, ότι κάποιοι στο υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή ότι περισσότερο ταυτίζονται θεωρητικά και ιδεολογικά με τους καταληψίες, παρά με το λειτούργημα που τους ανετέθη.
Τώρα όσον αφορά την κατάληψη του προαυλίου χώρου του κοινοβουλίου, εμείς δεν θα μιλήσουμε για κατάλυση της δημοκρατίας και για κρίση του θεσμού του κοινοβουλευτισμού. Άλλωστε όπως προείπαμε η δημοκρατία στην Ελλάδα, έχει καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό και ειδικά από την στιγμή που κάποια κυβέρνηση ανδρείκελων, ερήμην του Ελληνικού Λαού, αποφάσισε να παραχωρήσει την Εθνική μας κυριαρχία στους ξένους τοκογλύφους και δανειστές.
Αυτό  όμως που θα επισημάνουμε είναι, ότι με αυτή την πράξη και την αδιαφορία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άμεσες συλλήψεις και απομάκρυνση των καταληψιών, δημιουργείται κακό προηγούμενο. Διότι αύριο στον προαύλιο χώρο της βουλής θα μπορέσουν να εισέλθουν για να διαμαρτυρηθούν, οι Σύριοι που αιτούνται πολιτικό άσυλο, οι μουσουλμάνοι για να απαιτήσουν σε κάθε συνοικία τη δημιουργία λατρευτικού χώρου ή την απομάκρυνση των Χριστιανικών εκκλησιών που λειτουργούν πλησίον των εστιών τους, οι ομοφυλόφιλοι φορώντας τα γνωστά ροζ στρίνγκ για να διαδηλώσουν το πόσο υπερήφανοι είναι που συνουσιάζονται παρά φύση, οι λαθρομετανάστες που δεν τους επιτρέπεται να ασκούν το παραεμπόριό τους όπου τους καπνίσει και γενικά ο κάθε απίθανος και τυχάρπαστος. Και μέσα σε όλους αυτούς που θα μπαινοβγαίνουν στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου, ανάμεσα σε κουλουράδες και πωλητές σάμαλι που σίγουρα θα ακολουθήσουν το κύμα, δεν θα είναι δύσκολο να εισέλθει και κάποιος ένοπλος είτε τρελαμένος, είτε λόγω ακροαριστερών ιδεολογικών κινήτρων, είτε κάποιος τζιχαντιστής, από αυτούς που σίγουρα βρίσκονται στη Χώρα μας και εξουδετερώνοντας την φρουρά να εισέλθει εντός του κοινοβουλίου και να γίνει το σώσε.
Δεν θεωρούμε ότι η προαναφερόμενη προοπτική φαντάζει τόσο απίθανη.
Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να περιφρουρήσουν κάποιους χώρους, οι οποίοι πρέπει να θεωρούνται ιεροί και μη προσβάσιμοι στο κάθε παράνομο και επικίνδυνο στοιχείο. Ειδάλλως η κατάσταση λίαν συντόμως μπορεί να αποβεί ανεξέλεγκτα επικίνδυνη.
Εκ βάθους καρδίας ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε.
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: