Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η μόνη εφημερίδα που στηρίζει τη Ν.Δ πάει για λουκέτο;

Η μόνη εφημερίδα που στηρίζει τη Ν.Δ πάει για λουκέτο;
Μια εφημερίδα έμεινε να υποστηρίζει τη Ν.Δ και αυτή είναι βουτηγμένη στα προβλήματα. Ο λόγος για τον «Ελεύθερο Τύπο», ο οποίος χρωστάει τρεις μισθούς στους εργαζόμενούς του, αλλά κουνάει το δάκτυλο επιδεικτικά στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Διαβάζουμε σχετικά με την υπόθεση αυτή σ’ άλλη εφημερίδα κάτω από τον τίτλο «τριμερή συνάντηση για τον Ελεύθερο Τύπο» τα εξής:
«Με την καταβολή σχεδόν μισού μισθού, από τους τρεις που τους οφείλονται, συν επιδόματα, άδειες κ.λ.π. από το 2013, έληξε χθες το απόγευμα η 48ωρη απεργία των εργαζόμενων της εφημερίδας ‘’Ελεύθερος Τύπος’’. Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ με το αίτημά της ζητεί από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη τη διενέργεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων και της εργοδοσίας του «Ελεύθερου Τύπου», προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Τύπου έθεσαν τελεσίγραφο στη διοίκηση της εφημερίδας (Α. Σκαναβής - Δ.Μπενέκος) πως, αν μέχρι την 13η Μαρτίου δεν τους καταβληθούν, έστω σε δύο δόσεις, τουλάχιστον δύο μισθοί από τους οφειλόμενους, θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις».
Συχνά – πυκνά στη φυλλάδα αυτή διαβάζουμε εμετικά κείμενα εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τα οποία κινούνται στη συκοφαντική γραμμή που έχει ορίσει ο Σαμαράς. Αναμφίβολα υπάρχουν δημοσιογράφοι στην εν λόγω εφημερίδα, οι οποίοι κάνουν τίμια την εργασία τους ασχολούμενοι με άλλα θέματα. Για όσους, όμως, σε συστηματική βάση ασχολούνται με τη λασπολογία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν έχουμε κανενός είδους στενοχώρια, ούτε για τους μισθούς που τους χρωστάνε ούτε για το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι σε περίπτωση που κλείσει η εφημερίδα.
Επέλεξαν να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη λασπολογική γραμμή εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με «επιχειρήματα» δανεισμένα από το ψευδοστάσιο του Σαμαρά και της Συγγρού, γι αυτό ας είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την τραγική μοίρα του πολιτικού τους προϊσταμένου. Αυτός εκτός εξουσίας κι αυτοί με χρωστούμενα μηνιάτικα και πολύ πιθανόν σύντομα εκτός δουλειάς.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια: