Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

"ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΥΜΑΤΑ. ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΟΛΓΟΘΑ" ΞΕΣΠΑ Η ΑΔΕΡΦΗ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ


Γιατί κάποιοι έχουν στοχοποιήσει την ομάδα των Κρητικών που σπούδαζαν μαζί με τον Βαγγέλη στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων - «Ο αδερφός μου σύρεται σε έναν γολγοθά. Βλέπει τις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζεται ως βασανιστής του Βαγγέλη χωρίς να έχει καμία σχέση» ξεσπά η αδερφή ενός από τα παιδιά που ανήκουν στην λεγόμενη παρέα των Κρητικών

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει προκαλέσει θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώντας ότι το μυστικό της αυτοκτονίας του νεαρού Κρητικού βρίσκεται στα άδυτα της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- αποδίδουν την τραγωδία στο bullying που θεωρούν ότι υφίστατο ο Βαγγέλης από άλλους σπουδαστές, παιδιά που έχουν ομαδοποιηθεί ως ανήκοντες στην λεγόμενη «ομάδα των Κρητικών».

Τρομοκρατούσε η ομάδα των Κρητικών τόσο πολύ τον Βαγγέλη; Ασκούσαν τόσο έντονη ψυχολογική βία οι συμφοιτητές του στον τραγικό νέο που τον οδήγησε στο απονεννοημένο; Πώς εξηγείται ο εκφοβισμός που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από τους υπολοίπους Κρητικούς; Γιατί δεν είχαν αντιδράσει οι άλλοι μαθητές ή οι καθηγητές της Σχολής;

Ερωτήματα που προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα. Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης - αν όχι η συντριπτική πλειονότητα- έχει ήδη διαμορφώσει την άποψη ότι το bullying της ομάδας των Κρητικών οδήγησε τον Βαγγέλη στην αυτοχειρία.

Η αδερφή ενός 18χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την παρέα των Κρητικών μιλά στο protothema.gr. Τα παιδιά απεικονίζονται στην φωτογραφία και τα πρόσωπά τους για ευνόητους λόγους είναι καλυμμένα.

Η κοπέλα κάνει έκκληση να σταματήσει ο διασυρμός του 18χρονου αδερφού της, ο οποίος σπούδαζε μαζί με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, «για να μην θρηνήσουμε και εμείς θύματα», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Όπως ισχυρίζεται, ο αδερφός της ποτέ δεν πείραξε τον Βαγγέλη και αυτή τη στιγμή, εξαιτίας των φωτογραφιών που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο.



Διαβάστε τι δήλωσε στο protothema.gr

«Ο αδερφός μου σύρεται σε έναν γολγοθά. Βλέπει τις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο και χαρακτηρίζεται ως βασανιστής του Βαγγέλη χωρίς να έχει καμία σχέση. Όλη η Ελλάδα σχολιάζει τον αδερφό μου και τα άλλα τα παιδιά και τους έχουν στοχοποιήσει. Ο αδελφός μου είναι μικρό παιδί, έχει αναρωτηθεί κάποιος τι μπορεί να πάθει από αυτή την κατάσταση; Αυτό δεν είναι βασανισμός; Η αστυνομία αναζητεί κάποια άτομα. Ας αφήσουν να βγάλουν το πόρισμα τους και μετά μιλάμε» λέει η νεαρή κοπέλα.

«Κάνανε παρέα με τον Βαγγέλη. Σε όσες φωτογραφίες έχω δει τον αδερφό μου με τον Βαγγέλη ήταν χαρούμενος» υποστηρίζει και προσθέτει: «Ο αδερφός μου είναι χάλια μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και φοβάται να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Κάποιοι πρέπει να προσέξουν με τις φωτογραφίες γιατί αύριο μπορεί να θρηνήσουμε και εμείς θύματα. Μιλήσαμε με δικηγόρο και θα απευθυνθούμε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να βρούμε τους υπαίτιους».

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για την εξαφάνιση του Βαγγέλη ζητήσαμε από τον αδερφό μου να μας πει, τόσο σε εμάς όσο και στην αστυνομία τα όσα γνωρίζει για τους βασανισμούς στη γαλακτοκομική σχολή. Δεν είχε πέσει τίποτα στην αντίληψη του παρά μόνο ότι έκλεισαν κάποια στιγμή το ζεστό νερό και έκανε μπάνιο με κρύο νερό. Αυτό το κάνανε σε όλους» είναι η άποψη της αδελφής ενός εκ των σπουδαστών από την ομάδα των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: