Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

tsipras-varoufakis
Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Τελικά τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Ποιος λέει την αλήθεια και ποιός ψεύδεται; Ποιος γνωρίζει τι πράττει και ποιος πλέει μέσα σε απόλυτη άγνοια;  Ποιος καθορίζει και στοιχειοθετεί την κυβερνητική στρατηγική και ποιος πράττει κατά βούληση;
Ο λόγος για τις δηλώσεις του απαστράπτοντος υπουργού οικονομικών κυρίου Γιάννη (εμείς το γράφουμε με δυο ν) Βαρουφάκη και του πρωθυπουργού κυρίου Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά την περεταίρω επικοινωνιακή γραμμή και την συμπεριφορά που θ’ ακολουθήσει η κυβέρνηση, απέναντι στους Ευρωπαίους δανειστές.
Από τη μια ο κύριος Βαρουφάκης προσερχόμενος το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε τα εξής, αναφερόμενος στις συναντήσεις που επίκεινται μέσα στην εβδομάδα: «Καμία σύγκρουση. Συζήτηση και διαβούλευση όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Όσον αφορά δε τις διαβουλεύσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με τον πρόεδρο του Euroworking Group, κύριο Τόμας Βίζερ και με τον επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα κύριο Ντέκλαν Κοστέλο, σύμφωνα με πηγές τις Κομισιόν διεξήχθηκαν σε καλό κλίμα.
Από την άλλη ο πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, επιμένει στη σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την παράταση του μνημονίου, ενώ δηλώνει έτοιμος για μια νέα συμφωνία, επαναλαμβάνοντας ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Από τη μια λοιπόν ο Γιάννης και από την άλλη ο Αλέξης, να λέει ο ένας άσπρο και ο άλλος μαύρο. Και καλά ως αντιπολίτευση η διχογνωμία και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει σε μια κοινή πορεία πλεύσης, σε μια κοινή διαλεκτική μεταξύ των συνιστωσών του, προκαλούσε σε αυτούς φθορά και σε εμάς θυμηδία.
Ως κυβέρνηση όμως η διάσταση απόψεων μόνο καταστροφικά αποτελέσματα για την Χώρα και τον Λαό, μπορεί να επιφέρει. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες είναι μπαλάκια του πινγκ-πονγκ στο παιχνίδι μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών.
Φυσικά το πιο πιθανό είναι να παίζουν το παιχνίδι good cap – bad cap, έτσι για να κρατάνε τα μπόσικα. Πάντως ένα πράγμα οφείλουμε να παραδεχτούμε.
Το παιχνίδι εξελίσσεται πάρα πολύ άσχημα και αυτοί μόνοι τους έχουν θέσει αρχής εξ αρχής εαυτόν εις αδιέξοδο.
Διότι από την μια προβαίνουν σε λεονταρισμούς και υπερφίαλες δηλώσεις κερδίζοντας προς στιγμή την Λαϊκή αποδοχή, αφού ικανοποιείται, δικαίως φυσικά το πληγωμένο φιλότιμο και η κατακερματισμένη Υπερηφάνεια των Ελλήνων, από την άλλη όποια και αν είναι η τελική τους πρακτική όσον αφορά τους δανειστές τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.
Ή θα συνεχίσουν, ως πειθήνια μαθητούδια στα κελεύσματα του καθηγητή τους την πολιτική του μνημονίου, προκαλώντας το μένος και την έκρηξη του Λαού, ο οποίος τους ψήφισε λόγω της αντιμνημονιακής πολιτικής που θα εφάρμοζαν ή θα καταλήξουν σε οριστική ρήξη με τους Ευρωπαίους, οδηγώντας τη Χώρα σε ταχεία χρεοκοπία και απόλυτη καταστροφή, χωρίς να έχουν προετοιμαστεί γι αυτό.
Και φυσικά η ρήξη με τους οικονομικούς δυνάστες της Πατρίδας μας, είναι κάτι που επικροτούμε απόλυτα, αλλά εδώ ο Λαός δεν έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά και συνειδησιακά ν’ αντιμετωπίσει τις ολέθριες καταστάσεις που θα προκύψουν από τη διακοπή χρηματοδότησης, ούτε κανείς  μπήκε στον κόπο προεκλογικά να τους εξηγήσει τα αποτελέσματα της κάθε μιας στρατηγικής, καθώς και πως έχει σκοπό να τ’ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Ο Ελληνικός Λαός στηρίχτηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις και στον Παράδεισο που υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι την επομένη της εκλογής του Αλέξη, το επίπεδο και η ποιότητα της ζωής τους θα μεταφέρονταν ως εκ θαύματος στις προ του μνημονίου εποχές.
Και η Χρυσή Αυγή, έχει μιλήσει για καταγγελία του μνημονίου, αλλά επισήμανε στο Λαό, ότι αν βγούμε εκτός της ζώνης του ευρώ η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά όλοι ενωμένοι και πειθαρχημένοι με σκληρή εργασία και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας, θα αναστήσουμε την πρωτογενή παραγωγή και θα επαναδραστηριοποιήσουμε τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες μας. Σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν υποσχέσεις, ότι θα αποχωρήσουμε από τη ζώνη του ευρώ και ο Μεγαλοδύναμος Θεός, όπως φροντίζει τα πετεινά του ουρανού, θα φροντίσει και εμάς.
Θα τελειώσουμε με την εκτίμηση του πρώην προέδρου της FED του Αμερικανού τραπεζίτη Άλαν Γκρίσπαν ο οποίος ποτέ δεν προέβη σε υπερφίαλες ή εν θερμώ δηλώσεις και ότι έχει προβλέψει έχει επαληθευτεί.  Θεωρεί ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρίσκεται εκτός ευρωζώνης.
Ας επισημαίνει ο κύριος Μαυρίδης από το Capital.gr, ότι η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί συνειδητά για την εξεύρεση λύσης και να ζητήσει γι αυτό την συνδρομή όλων των διαθέσιμων δυνάμεων. Κι υπάρχουν περιθώρια ενός έντιμου συμβιβασμού. Θα είναι νίκη της χώρας και όχι ήττα της κυβέρνησης.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λόγω των ψευδών και απραγματοποίητων προεκλογικών υποσχέσεων που δόθηκαν αφειδώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς από τον κύριο Τσίπρα, για την υφαρπαγή ψήφων.
Διότι σύμφωνα με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες φαίνεται ότι ο Λαός δεν τους ψήφισε για να επαναδιαπραγματευθούν, αλλά για ν’ αλλάξουν άμεσα τη ζωή του. Και φυσικά αυτοί δεν αρνήθηκαν το ενδεχόμενο ότι είναι ικανοί να βαδίσουν επί των υδάτων, ή να σιτίσουν πολλαπλασιάζοντας τους άρτους τους δεκακισχιλίους.
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: