Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Το 70% του μνημονίου θα είναι η δική μας πρόταση! Το άλλο 30% βάλτε το εσείς!

Βαρουφάκης: Το 70% του μνημονίου θα είναι η δική μας πρόταση! Το άλλο 30% βάλτε το εσείς!
Λύθηκε η μεγάλη παρεξήγηση της περασμένης εβδομάδας. Θυμίζουμε ότι αρχικώς ο Βαρουφάκης δήλωσε ενώπιον του Σόιμπλε ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου, τονίζοντας ότι αυτά είναι μέτρα που θα ήθελε να εφαρμόσει και από μόνος του. Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει έναν αρχικό σάλο γιατί είχε έντονες επιρροές από Άδωνι Γεωργιάδη, που ήταν ο πρώτος που είπε ότι «αν δεν υπήρχε μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε». Έτσι ο υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποχρεωθεί σε άτακτη ανασκευή, λέγοντας ότι «δεν το εννοούσε», δημιουργώντας εύλογες απορίες, σχετικά με το αν έγινε πάλι. λάθος στην μετάφραση.
Εν τέλει όπως δήλωσε διευκρινιστικά, ο Βαρουφάκης, το Μνημόνιο όχι μόνο δεν θα σκιστεί αλλά το 70% των όσων προβλέπει θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο γέφυρα της κυβέρνησης. Κοινώς για να το πούμε με απλά ελληνικά, επιστρατεύοντας και την πρότερη εμπειρία μας από τις παλαιότερες «διαπραγματεύσεις».
Ο Βαρουφάκης ξεκινάει έχοντας ήδη αποδεχτεί το 70% του προγράμματος. Οι «δανειστές» θα εκβιάσουν απαιτώντας πολύ παραπάνω από όσα έχουν ήδη κατά νου. Τελικώς θα επέλθει συμβιβασμός κάπου στη μέση και θα έχουμε ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει το 90% - 100% του παρόντος προγράμματος λιτότητας, συν τα καινούργια μέτρα που θα είναι απόρροια των νέων δανείων.
Το όλο θέμα είναι πως θα καταφέρουν τα «παπαγαλάκια» των τσιπροκαμμένων να παρουσιάσουν ως «νίκη» τις εξελίξεις αυτές. Μάλλον έχοντας κατά νου την εμπειρία του από τους σαμαροβενιζέλους, θα παρουσιάζουν τρομοκρατικά σενάρια περί νέων μέτρων και εν τέλει τα μέτρα που θα έρθουν θα τα παρουσιάζουν ως «ανακούφιση».
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: