Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

14 δισεκατομμύρια ευρώ στοιχίζει ετησίως η διαφθορά στην Ελλάδα! Έργα και ημέρες του «συνταγματικού τόξου»

14 δισεκατομμύρια ευρώ στοιχίζει ετησίως η διαφθορά στην Ελλάδα! Έργα και ημέρες του «συνταγματικού τόξου»
Στοιχεία σοκ που έρχονται στη δημοσιότητα, ύστερα από τα στοιχεία που παρουσίασαν η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς/Παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Σύμφωνα με την έρευνα και τα στοιχεία που προέκυψαν η διαφθορά στοιχίζει στην Ελλάδα ετησίως το αστρονομικό ποσό των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 2014 έγιναν 600 καταγγελίες για διαφθορά στην Διεθνή Διαφάνεια – Ελλάς, οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, το σύστημα υγείας και την ανασφάλιστη εργασία. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν πολλές ακόμη περιπτώσεις που δεν αποκαλύφθηκαν και δεν βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια, οι οποίες επιδεινώνουν το μέγεθος του ήδη τεράστιου αυτού προβλήματος.
Η διαφθορά, βεβαίως, έχει να κάνει και με την πολιτική επεξήγηση του ρητού «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Οι εκάστοτε μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έθρεψαν το τέρας της διαφθοράς, δεκαετίες τώρα, με τραγικό αποτέλεσμα να λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ιδιαίτερα από τα χρόνια του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη μέχρι και σήμερα το θλιβερό αυτό φαινόμενο αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση μία από τις προτεινόμενες μεθόδους καταπολέμησης της διαφθοράς ήταν η ύπαρξη διαφάνειας στην χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Όσο σωστό κι αν ακούγεται αυτό το μέτρο (και όντως είναι) ακούγεται ως ειρωνεία, μετά την μονόπλευρη απόφαση του Σ.τ.Ε., που ενέκρινε το πάγωμα της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ύστερα από μια νομοθετική ρύθμιση «φωτογραφικού» περιεχομένου, η οποία ψηφίστηκε εκ των υστέρων. Την ίδια ώρα που όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» χρωστούν εκατομμύρια ευρώ, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, κανείς δεν σκέφτηκε να προτείνει ένα νόμο διαφάνειας, τόσο για τα υπέρογκα χρέη των κομμάτων όσο και για την απαράδεκτη ηθικά συνέχιση της χρηματοδότησης των κομμάτων από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα ήταν δυνατόν να ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, ο οποίος θα αποτελούσε «στοπ» στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν. Αντιθέτως, φρόντισε να φέρει ένα διάτρητο νομοσχέδιο με ξεκάθαρα «φωτογραφική» διάσταση, στην ανήθικη και παράνομη προσπάθεια της να στήσει σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Γυρίζοντας στο ευρύτερο ζήτημα της διαφθοράς, το νόημα του ρητού που αναφέραμε προηγουμένως είναι ότι μια ανίκανη κυβέρνηση, η οποία δεν καταπολεμά την διαφθορά, έχει τα χαρακτηριστικά του συνενόχου. Περιπτώσεις, όπως το Χρηματιστήριο, η Siemens, η λίστα Λαγκάρντ, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις σε δημόσια έργα κλπ έχουν ως υπευθύνους όχι μόνο όσους «τα κονόμησαν», αλλά και όσους κάλυψαν αυτές τις καταστάσεις με την δύναμη και την επιρροή τους.
Σκεφτείτε μόνο ότι το τεράστιο ποσό των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι κάτι το ασύλληπτο για τα εγχώρια δεδομένα. Τόσο ως νούμερο χρημάτων όσο και για το μέγεθος της διαφθοράς που υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτοί που κατηγορούν, λοιπόν, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν και συνεχίζουν να τρέφουν το αδηφάγο τέρας της διαφθοράς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: