Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Κάπα Research: η Χρυσή Αυγή διατηρεί τον σκληρό της πυρήνα και πολλοί ψηφοφόροι της κρύβουν την ψήφο τους

Κάπα Research: η Χρυσή Αυγή διατηρεί τον σκληρό της πυρήνα και πολλοί ψηφοφόροι της κρύβουν την ψήφο τους
Γράφει ο Αντίοχος
Ενώ η μέρα της μεγάλης ξεφτίλας των εταίρων δημοσκοπήσεων πλησιάζει, άρχισαν με το δικό τους τρόπο να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για το μέγα θέμα των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, για να κάνουν το μέγεθος της ξεφτίλας τους μικρότερο.
Συνεχίζουν βεβαίως να δίνουν υψηλά ποσοστά στο ανύπαρκτο Ποτάμι και να το εμφανίζουν… τρίτο κόμμα, αλλά υποστηρίζουν τώρα ότι τα ποσοστά του μπορεί να πάθουν… καθίζηση την τελευταία στιγμή. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από την ανάλυση στημένης «δημοσκόπησης» της εταίρας Κάπα Research (που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής»):
«Ελαφρύ προβάδισμα για την κατοχύρωση της τρίτης θέσης εμφανίζει για πρώτη φορά το Ποτάμι με 6,5%, το οποίο δείχνει να ωφελείται από την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του κ. Γ. Παπανδρέου. Όμως το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη δείχνει να μην έχει ακόμη αποκτήσει στέρεη πολιτική βάση και οι οπαδοί του να εμφανίζουν εικόνα κινούμενης άμμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί ως τις εκλογές ούτε η περαιτέρω ενίσχυσή του αλλά ούτε και η πιθανότητα καθίζησης την τελευταία στιγμή».
Προσέξτε τώρα το άλλοθί τους, για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους να προβλέψουν την κατάκτηση της τρίτης θέσης από την Χρυσή Αυγή, που δεν είναι άλλο από την απόκρυψη ψήφου:
«Η μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται όμως ότι θα κρατήσει ως την τελευταία μέρα, καθώς η Χρυσή Αυγή (5,4%), το ΠαΣοΚ (5,2%) και το ΚΚΕ (5%) δείχνουν να μην έχουν ακόμη εξαντλήσει την εκλογική τους επιρροή. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει τάσεις ενίσχυσης σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, καθώς διατηρεί τον σκληρό της πυρήνα, αλλά και ψηφοφόρους που δεν αποκαλύπτουν την πραγματική προτίμησή τους».
Βεβαίως, αυτό περί απόκρυψης ψήφου (για το φόβο της «δημοκρατίας» τους…) είναι αναμφιβόλως σωστό, αλλά οι εταίρες δημοσκοπήσεων έχουν τη δυνατότητα –με τις πολλές και διάφορες ερωτήσεις που κάνουν- να καταλάβουν την πραγματική πρόθεση ψήφου κάποιου που δηλώνει –για τους δικούς του λόγους- «αναποφάσιστος» και τα λοιπά και να κάνουν μια σωστή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Και αυτό κάνουν στις δημοσκοπήσεις τους. Αλλά μόνο στις… κρυφές. Στις προς δημοσίευση, και εις ότι αφορά την Χρυσή Αυγή, κάνουν το… κορόιδο! Αλλά, Κυριακή κοντή γιορτή! 
Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: