Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αποκαλύψεις για την τραγωδία του “Norman Atlantic”: Λαθρομετανάστες είχαν ανάψει φωτιά στο γκαράζ, καταγγέλλει επιβάτης!

Αποκαλύψεις για την τραγωδία του “Norman Atlantic”: Λαθρομετανάστες είχαν ανάψει φωτιά στο γκαράζ, καταγγέλλει επιβάτης!
Συγκλονίζει η μαρτυρία διασωθέντα επιβάτη του μοιραίου πλοίου στην ιταλική τηλεόραση, σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Συγκεκριμένα ο τούρκος επιβάτης του πλοίου Ντεμίρ Ιμπραήμ Ισίλ, κατήγγειλε ότι Αφγανοί λαθρομετανάστες είχαν ανάψει φωτιά  μέσα σε φορτηγό στο γκαράζ του Norman Atlantic για να ζεσταθούν.
Συγκεκριμένα είπε: «Περισυλλέξαμε από τη θάλασσα την άλλη μέρα το πρωί άλλα τέσσερα άτομα: Έναν Έλληνα οδηγό, τρεις παράνομους Αφγανούς μετανάστες, από εκείνους που ήταν πάνω σε ένα φορτηγό και είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν και κατάφεραν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα»
Αυτή η μαρτυρία ρίχνει φως στην όλη υπόθεση, αφού σε ένα χώρο με εύφλεκτα υλικά είχαν παρεισφρήσει λαθρομετανάστες, οι οποίοι άναψαν φωτιές, ξεκινώντας την τραγωδία. Αν ισχύει το παραπάνω σενάριο αντιλαμβανόμαστε ότι κάπου μέσα στην νύχτα η φωτιά ξέφυγε του ελέγχου τους και αυτοί αδυνατώντας να την σβήσουν έπεσαν στη θάλασσα ή ανέβηκαν σε ανώτερα στρώματα του πλοίου.
Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί τις ευθύνες και τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με την καθυστέρηση της αντίδρασης τόσο του πληρώματος, όσο και του αρμόδιου ελληνικού υπουργείου, το οποίο άρχισε τις διαδικασίες ώρες αργότερα, αφότου το πλοίο πλέον έπλεε σε διεθνή ύδατα.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: