Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ετοιμάζουν σκηνικό «αλά Ίμια» οι Τούρκοι στην Κύπρο ή είναι τυχαία η προσάραξη πλοίου στα κατεχόμενα;

Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, ένα εμπορικό πλοίο συνοδευτικό του Barbaros έχει προσαράξει σε ξέρα ανοιχτά των κατεχομένων της Κύπρου.
Το πλοίο αποτελούσε μέλος του τουρκικού στολίσκου του ερευνητικού σκάφους Barbaros  στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν είναι ακριβή τα αίτια του συμβάντος, δηλαδή εάν πρόκειται για μηχανική βλάβη, ή οτιδήποτε άλλο,  αλλά η προϊστορία με τους τούρκους σε τέτοια περιστατικά είναι κακή.
Σύμφωνα πάντα με τον κυπριακό τύπο, οι ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία, έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό», αναμένοντας πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις από την Άγκυρα.
Σε κλήσεις των κυπριακών αρχών για παροχή βοήθειας, τα τουρκικά σκάφη δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου  στις κλήσεις, αλλάζοντας μάλιστα και την συχνότητα εκπομπής και λήψης των επικοινωνιών τους, αναφέρει το κυπριακό δημοσίευμα, ενδεικτικό της στάσης που τηρούν οι Τούρκοι.
Το Μπαρμπαρός εξάλλου έπλευσε ταχύτατα προς την περιοχή του ατυχήματος, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το συνοδευτικό εμπορικό σκάφος διατρέχει κίνδυνο να βυθιστεί.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, είχαμε επισημάνει με σωρεία άρθρων μας, ότι οι Τούρκοι ειδικά μετά την προχθεσινή συνεδρίαση, υπό την ηγεσία του Νταβούτογλου υλοποιούν βήμα –βήμα, το σχέδιο τους στο Αιγαίο και την Κύπρο. Πιθανόν  το περιστατικό να είναι τυχαίο, πιθανόν να «μετρούν» αντιδράσεις σε Αθήνα και λευκωσία, το σίγουρο είναι ότι οι τούρκοι δεν δείχνουν καμία διάθεση συνεργασίας. Αυτό είναι που καταδεικνύει την άκαμπτη στάση τους, και την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν σκηνοθετημένο  «επεισόδιο», στην περιοχή . ίδωμεν με πολύ μεγάλη προσοχή ……
Με πληροφορίες από  newsit.com.cy
Πηγή: Pentapostagma.gr


dialogoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: