Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Οι 300 της νέας Βουλής!

Οι βουλευτές Επικρατείας

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 100%, οι έδρες Επικρατείας κατανέμονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 5 βουλευτές, ΝΔ: 4 βουλευτές, ΧΑ: Ένας βουλευτής, Το Ποτάμι: Ένας βουλευτής και Ένας βουλευτής του ΚΚΕ.
ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτή Επικρατείας.
Συγκεκριμένα, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση και Νίκος Τόσκας, της Νέας Δημοκρατίας οι Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου, της Χρυσής Αυγής ο Χρήστος Παππάς, του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, και του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.



Α' Αθήνας

Στην Α' Αθήνας, σε ενσωμάτωση, εκλέγονται οι:
Πέντε έδρες, έναντι των 4 του 2012, καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται πρώτος. Δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τρίτος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τέταρτος ο Νίκος Βούτσης και πέμπτος ο Νίκος Φίλης.
Απώλειες καταγράφει η ΝΔ, που καταλαμβάνει 4 έδρες στην Α'Αθήνας, έναντι 8 του 2012. Πιο συγκεκριμένα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εκλέγεται πρώτη, δεύτερος ο Βασίλης Κικίλιας, τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη και τέταρτος ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Τη μοναδική έδρα του Ποταμιού καταλαμβάνει ο Σπύρος Λυκούδης.
Πρώτος στην Α' Αθήνας από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, με περισσότερες από 20.000 ψήφους, ενώ η δεύτερη Δήμητρα Βελέντζα έφτασε τις 4.154 ψήφους. Μένει να δούμε, αν θα κρατήσει αυτή την έδρα ή στη Β' Αθήνας, όπου επίσης εκλέγεται πρώτος, ενώ τέταρτη (με τη μέχρι στιγμής εικόνα δεν εκλέγεται) είναι η Ελένη Ζαρούλια. Μία είναι η έδρα της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθήνας.
Την έδρα του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη, με τις περίπου διπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο Ηλία Σιώρα. Μία έδρα είχε το ΚΚΕ και στις εκλογές του 2012.
Την έδρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταλαμβάνει η Έλενα Κουντουρά, με μεγάλη διαφορά από τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Μία έδρα είχε και στις εκλογές του 2012.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης εκλέγεται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε μία έδρα στην Α' Αθήνας και το 2012.

Β'Αθηνών

Δεκαεννέα έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β' Αθηνών, όπου στις βουλευτικές εκλογές του 2012 είχε κερδίσει 13 έδρες.
Πιο συγκεκριμένα εκλέγονται οι: Γιάννης Βαρουφάκης που "σάρωσε" στην πρώτη θέση, Ιωάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Όλγα Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Νικόλαος Χουντής, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Ξυδάκης, Θεανώ Φωτίου, Βασιλική Κατριβάνου,Χαρούλα Καφαντάρη, Δημήτρης Βίτσας, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης, Κώστας Ήσυχος.
Με τις 11 έδρες θα "συμβιβαστεί" η ΝΔ, έναντι 13 που είχε καταλάβει στις εκλογές του 2012. Πιο συγκεκριμένα, εκλέγονται οι: Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Δυναμική είσοδο στη Βουλή και την Περιφέρεια της Β' Αθηνών για το Ποτάμι. Ο Γρηγόρης Ψαριανός εκλέγεται πρώτος, δεύτερος ο Χάρης Θεοχάρης, τρίτος ο Γιώργος Αμυράς. Θρίλερ για την τέταρτη θέση μεταξύ Δρέττα - Λυμπεράκη με την Αντιγόνη Λυμπεράκη να κερδίζει τελικά την έδρα.
Τρεις έδρες, όπως και στις εκλογές του 2012, καταλαμβάνει το ΚΚΕ. Πρώτος εκλέγεται ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεύτερος ο Θανάσης Παφίλης και τρίτος ο Χρήστος Κατσώτης.
Η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει επίσης 3 έδρες, όσες είχε και στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Πρώτος εκλέγεται ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, δεύτερος ο Γιώργος Γερμενής και τρίτος ο Ηλίας Παναγιώταρος.
Ακολουθεί και δεν εκλέγεται η Ελένη Ζαρούλια εκτός και εάν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, επιλέξει την έδρα της Α' Αθηνών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλαμβάνουν 2 έδρες, έναντι 3 του 2012. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είναι πρώτος και ακολουθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Δύο έδρες καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις εκλογές του 2012 είχε καταλάβει τέσσερις. Η Φώφη Γεννηματά έσπασε το νήμα της εκλογής, ενώ δεύτερος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τρίτος και εκτός Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις μονοεδρικές

Στις έξι από τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 100% των εκλογικών τμημάτων.
Πλην των Γρεβενών, όπου επικρατεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρωτιά στις περιφέρειες Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Σάμου και Φωκίδος.
Στις περιφέρειες αυτές εκλέγονται:
ΝΔ - Γρεβενών : Τιμολέων Κοψαχείλης
ΣΥΡΙΖΑ - Ευρυτανίας : Θωμάς Κώτσιας
Ζακύνθου : Χαράλαμπος Κοντονής
Κεφαλληνίας: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Λευκάδας : Σταύρος Γρηγόρης
Σάμου : Δημήτρης Σεβαστάκης
Φωκίδας : Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Α' Πειραιώς

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στην περιφέρεια Α' Πειραιά, με ενσωμάτωση 100%, οι βουλευτές που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι: Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Στάθης Λεουτσάκος.
Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, με τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κουζηλος και με το Ποτάμι η Σταυρούλα Αντωνάκου.

Β' Πειραιώς

Στην Περιφέρεια Β' Πειραιά, με ενσωμάτωση 100%, εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα.
Με τη ΝΔ εκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης, με το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, με τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Καμμένος και με το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Περιφέρεια Αττικής

Στην περιφέρεια Αττικής, με ενσωμάτωση 100%, εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Ιωάννης Δεδες, Ελένη Σωτηρίου.
Με τη ΝΔ εκλέγονται οι: Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας.
Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, με το Ποτάμι ο Γεώργιος Μαυρωτάς, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Παύλος Χαϊκάλης, με το ΚΚΕ ο Ιωάννης Γκιόκας και με το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Α' Θεσσαλονίκης

Στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης, με ενσωμάτωση 100%, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει επτά βουλευτές και συγκεκριμένα τους: Ιωάννη Αμανατίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Αλέκο Τριανταφυλλίδη, Βούλα Τεκτονίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη.
Με τη ΝΔ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη.
Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τον Αντώνιο Γρέγο, το Ποτάμι τη Χριστίνα Ταχιάου, το ΚΚΕ τον Αθανάσιο Βάρδαλη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον Κωνσταντίνο Ζουράρη και το ΠΑΣΟΚ τον Ευ. Βενιζέλο.

Β' Θεσσαλονίκης

Στη Β' Θεσσαλονίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Ευαγγελία Αμμανατίδου και για πρώτη φορά ο Σωκράτης Φάμελλος.
Από τη ΝΔ, στις δύο πρώτες θέσεις είναι ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου. Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς θα κρατήσει την έδρα του στη Μεσσηνία, οπότε στη Β' Θεσσαλονίκης επανεκλέγεται και ο Σάββας Αναστασιάδης .
Από τη Χρυσή Αυγή, εκλέγεται για πρώτη φορά ο Γραικός Φώτιος, και δεν επανεκλέγεται ο Ζησιμόπουλος Πολύβιος.
Από το Ποτάμι εκλέγεται ο Νίκος Νυφούδης.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επανεκλέγεται η Σταυρούλα Ξουλίδου.
Από το ΚΚΕ επανεκλέγεται η Ελένη Γερασιμίδου.
Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Αρβανιτίδης, που ήταν βουλευτής και στο παρελθόν.

Στην Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, εκλέγονται δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. Δύο οι βουλευτές που εκλέγονται από τη ΝΔ, οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, με τεράστια διαφορά από τους συνυποψηφίους. Ακόμη, εκλέγονται οι Κώστας Μπαρμπαρούσης από τη Χρυσή Αυγή, Νίκος Μωραΐτης από το ΚΚΕ και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Στον νομό Αργολίδας (ενσωμάτωση 100%) τις τρεις έδρες καταλαμβάνουν οι Γιάννης Ανδριανός της ΝΔ, Δημήτρης Κοδέλας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Γαλέος της Χρυσής Αυγής.
Στην Αρκαδία, τις τρεις έδρες κερδίζουν οι Κωνσταντίνος Βλάσης της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζαχαρίας του ΣΥΡΙΖΑ και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ.
Στην Άρτα, εκλέγονται οι Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Στύλιος της ΝΔ και ο Βασίλης Τσίρκας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τρεις έδρες στην Αχαΐα και εκλέγονται οι Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Σία Αναγνωστοπούλου. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ανδρέας Κατσανιώτης, από το Ποτάμι ο Ιάσων Φωτήλας, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τους ΑΝΕΛ ο Νίκος Νικολόπουλος και από την Χρυσή Αυγή ο Μιχάλης Αρβανίτης.
Στη Βοιωτία, σε ενσωμάτωση 100%, εκλέγονται οι Γιάννης Σταθάς και Αθανάσιος Σκουμάς του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευάγγελος Μπασιάκος της ΝΔ.
Από τη Νέα Δημοκρατία, στη Δράμα, επανεκλέγεται ο Δημήτρης Κυριαζίδης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ενώ από το Ποτάμι εκλέγεται ο Κυριάκος Χαρακίδης.
Στα Δωδεκάνησα εκλέγονται οι Ηλίας Καματερός, Νεκτάριος Σαντορινιός και Δημήτρης Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάνος Κονσόλας της ΝΔ και ο Δημήτρης Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ.
Στο νομό Έβρου, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Γιώργος Καϊσάς, η Αναστασία Γκαρά και ο Δημήτριος Ρίζος. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Στην Εύβοια εκλέγονται οι Ευάγγελος Αποστόλου και Γιώργος Ακριώτης του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου της ΝΔ, ο Νίκος Μίχος της ΧΑ, ο Γιώργος Μαρίνος του ΚΚΕ και ο Νίκος Μαυραγάνης των ΑΝΕΛ.
Στην Ηλεία εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γεράσιμος Μπαλαούρας. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας και από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ημαθία, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας,η Ευφροσύνη Καρασαρλίδου και ο Γιώργος Ουρσουζίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Στο Ηράκλειο εκλέγονται οι: Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Σωκράτης Βαρδάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθέριος Αυγενάκης της ΝΔ, Βασίλης Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού, Μανώλης Συντυχάκης του ΚΚΕ και Κωστής Δαμαβολίτης των ΑΝΕΛ.
Στη Θεσπρωτία, εκλέγονται οι Βασίλης Γιογιάκας της ΝΔ και Μάριος Κατσής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα Ιωάννινα εκλέγονται τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Χρήστος Μαντάς, Ιωάννης Στεφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης και ένας της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Τασούλας.
Στη Μεσσηνία εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αθανάσιος Πετράκος, Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, Ελένη Ψαρρέα και Πέτρος Κωνσταντινέας.
Στην Καβάλα από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται, για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Ηλίας Ιωαννίδης και η Αλεξάνδρα Τσανάκα. Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
Στην Καρδίτσα, εκλέγονται οι Νίκος Μιχαλάκης, Σπύρος Λάππας και Χρυσούλα Κατσαβρια - Σιωροποούλου του ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ ο Κώστας Τσιάρας.
Από τη Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά επανεκλέγεται η Μαρία Αντωνίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη και την πρώτη θέση στη σταυροδοσία έλαβε η Ραχήλ Μακρή, η οποία ήταν ανεξάρτητη στην τελευταία Βουλή. Επίσης, επανεκλέγεται η Ευγενία Ουζουνίδου, ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά ο Δημήτρης Δημητριάδης. Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Γιώργος Κασαπίδης, ενώ από τους Ανεξάρτητους Ελληνες εκλέγεται για πρώτη φορά ο Χαρίσιος Κάτανας.
Στην Κορινθία, εκλέγονται τρεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη και Φάνης Κουρεμπές και ο Χρήστος Δήμας της ΝΔ.
Στις Κυκλάδες, εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός και από τη ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης.
Στο Κιλκίς από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Γιώργος Γεωργαντάς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, την έδρα καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή ήταν ανεξάρτητος. Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται, για πρώτη φορά, ο Χρήστος Χατζησάββας.
Στη Λακωνία, εκλέγονται από τη ΝΔ ο Αθανάσιος Διαβάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Αραχωβίτης και από το ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Στη Λάρισα, εκλέγονται οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας της ΝΔ, Άννα Βαγενά και Ηρώ Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ, Κώστας Μπαργιωτάς του Ποταμιού, Δέσποινα Σβερώνη Χονδρονασίου της ΧΑ και Βασίλης Κόκκαλης των ΑΝΕΛ.
Στο Λασίθι, εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωστής Δερμιτζάκης και από τη ΝΔ ο Ιωάννης Πλακιωτάκης.
Στη Λέσβο, εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ιωάννης Ζερδέλης, από τη ΝΔ ο Χαράλαμπος Αθανασίου και από το ΚΚΕ ο Σταύρος Τάσσος.
Στη Μαγνησία, εκλέγονται πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Κατερίνα Παπανατσίου και Συμεών Μπαλλης και ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ.
Στην Ξάνθη, εκλέγονται ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και ο Ευστάθιος Γιαννακίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός.
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα. Επανεκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, που ήταν ανεξάρτητη στην τελευταία Βουλή. Επίσης, εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ιωάννης Σηφάκης και Χρήστος Σμιας. Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Γιώργος Καρασμάνης.
Τρεις έδρες καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή ο Ζήσης Ζάννας, η Ελισάβετ Σκουφά και ο Χαρίλαος Τζαμακλής. Από τη Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.
Στην Πρέβεζα εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ και Στέργιος Γιαννάκης της ΝΔ.
Στο Ρέθυμνο, εκλέγονται ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ΝΔ.
Στη Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Μουσταφά Μουσταφάκαι ο Γιουσούφ Καρά. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Δύο έδρες καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες. Την πρωτιά στη σταυροδοσία παίρνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αχιλλέα, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά στη Βουλή. Επίσης, επανεκλέγεται η Φωτεινή Αραμπατζή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται η Αφροδίτη Σταμπουλή. Από τη Χρυσή Αυγή επανεκλέγεται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ από το Ποτάμι εκλέγεται ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου. Μια έδρα παίρνουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και επανεκλέγεται η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
Στα Τρίκαλα, εκλέγονται οι Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκρέκας της ΝΔ.
Στη Φθιώτιδα, εκλέγονται οι Βασίλης Κυριακάκης, Απόστολος Καραναστάσης, Δημήτρης Βέττας και Βασιλική Λέβα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χρήστος Σταϊκούρας της ΝΔ.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται στη Φλώρινα, για πρώτη φορά, ο Κωνσταντίνος Σέλτσας. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Ιωάννης Αντωνιάδης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Χαλκιδικής επανεκλέγεται η Αικατερίνη Ιγγλέση. Μια έδρα παίρνει η Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ο Γιώργος Βαγιωνάς, που είχε διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Ιωάννης Δριβελέγκας.
Στα Χανιά, εκλέγονται οι Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι.
Στη Χίο, εκλέγονται οι Νότης Μηταράκης της ΝΔ και Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: