Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΣΑ ΓΕΡΜΕΝΗΣ- ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΞΩ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!! ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ;;;

Να παραμείνουν στη φυλακή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής ζητεί με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών κυρία Σταυρούλα Στεφανάτου. Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την αποφυλάκιση του Ευστάθιου Μπούκουρα με την επιβολή περιοριστικών όρων. Τον τελικό λόγο έχει πάντως το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζητεί να απορριφθεί το αίτημα που είχαν υποβάλλει οι δυο πρώτοι βουλευτές, (οι Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής) για αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων και τάσσεται υπέρ της συνέχισης της προσωρινής τους κράτησης, που τους είχε επιβληθεί μετά τις απολογίες τους στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά την πρότασή της για τον Στ. Μπούκουρα η εισαγγελέας κρίνει ότι μπορεί να αποφυλακιστεί με όρους, και συγκεκριμένα με καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή της αυτή έπαιξε σύμφωνα με πληρηφορίες το γεγονός ότι ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται ενώ ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος ζητεί την παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής 70 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτών του ναζιστικού κόμματος για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και για το κακούργημα της διακεκριμένη οπλοκατοχής.

Ακόμη με την 700 σελίδων πρότασή του ο κ. Ντογιάκος προτείνει σε ότι αφορά τον Χρήστο Παππά την μετατροπή του κακουργήματος της σύστασης παράνομου αρχείου σε πλημμέλημα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών με το οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφαίνεται οριστικά για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποιες ακριβώς κατηγορίες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: