Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Διπλωματική πανωλεθρία: «Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Διπλωματική πανωλεθρία: «Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επίσημη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ με θέμα το Ισλαμικό Χαλιφάτο και την αντιμετώπισή του από την «συμμαχία». Στην σύνοδο μετείχε φυσικά και η Ελλάδα με εκπρόσωπό της τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην σύνοδο επίσης συμμετείχαν και τα Σκόπια χρησιμοποιώντας την ονομασία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, δηλαδή ΠΓΔΜ.
Στην τελική δήλωση της αποφάσεως της Συνόδου, που είναι και το πιο επίσημο έγγραφο, η αμερικανική διπλωματία επέλεξε να δώσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους σλάβους! Φυσικά η συγκεκριμένη κίνηση έγινε ως συνέχεια των δηλώσεων Βενιζέλου από βήματος ΟΗΕ. Θυμίζουμε ότι τότε με «εντολή Σαμαρά», ο πολιτικός «ογκόλιθος» Βενιζέλος είχε πει: «Προτείνουμε μία αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes». Δηλαδή ο Βενιζέλος είχε αποδεχτεί αμέσως μία ονομασία του τύπου «Βόρεια Μακεδονία».
Σου λένε οπότε τα αμερικανάκια: «Τι Βόρεια, τι Νότια βρε Ευάγγελε! Θα μπερδευόμαστε άρα σκέτο Μακεδονία». Και αναγράψανε στην δήλωση ότι συμφώνησε και η «Μακεδονία». Η ελληνική πλευρά έκανε τα απαραίτητα διαβήματα, τα οποία και απορρίφθηκαν χωρίς περιστροφή. Εν τέλει ο Βενιζέλος έκανε ότι αποχωρεί από την συνάντηση για να μην πάρει το πολιτικό κόστος και να φανεί «πατριώτης», όμως αυτό που μένει είναι ότι οι αμερικανοί απλά του έκαναν το χατίρι να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.
Όμως για ποιο λόγο οι αμερικανοί προκάλεσαν όλο αυτό το θέμα, «καρφώνοντας» στους Έλληνες πολίτες την Εθνική Προδοσία που έχουν επιτελέσει οι σαμαροβενιζέλοι, πριν τις εκλογές; Η στοιχειώδης… ευγένεια του αφεντικού προς τον υπάλληλο προφανώς επίτασσε να περιμένουν οι αμερικανοί να περάσουν οι εκλογές και ακολούθως να κάνουν τις επίσημες δηλώσεις για την «λύση» του «Μακεδονικού» υπέρ των σκοπιανών.
Όμως στην Ελλάδα πλέον οι αμερικανοί γλυκοκοιτάζουν τον αμερικανοκομμουνιστή Τσίπρα και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την τύχη των σαμαροβενιζέλων. Έχουν βρει αυτόν που χρόνια τώρα λέει ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» και το μόνο που μένει είναι να αλλάξουν λίγο αυτή τη δήλωση και να την κάνουν «το Αιγαίο ανήκει στα αμερικανικά υποβρύχια, που μοιάζουν άλλωστε με ψάρια».
Η όλη ιστορία, φυσικά, θυμίζει τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» της τρόικα στην κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο. Οι κυβερνώντες αφήνονται να καταρρεύσουν και νομίζουν ότι «ψιχαλίζει» στήριξη, σε μία αποστροφή του «δεν ψιχαλίζει, σας φτύνουν». Το κακό της όλης υπόθεσης είναι ότι μέχρι να πέσουν θα φροντίσουν να ξεπουλήσουν όλα τα Εθνικά Θέματα, για να μην έχει ο Τσίπρας «ανοιχτές» υποθέσεις.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: