Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Απολείπειν ο Θεός Aντώνιον - Η Χρυσή Αυγή διέλυσε τη Χούντα Σαμαρά!

Απολείπειν ο Θεός Aντώνιον - Η Χρυσή Αυγή διέλυσε τη Χούντα Σαμαρά!
Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές-
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις. 

Κ. Π. Καβάφης
Επιτέλους θα ηρεμήσει ο Αντωνάκης. Μπορεί τόσο καιρό να πάλευε να κρατηθεί στην εξουσία, μπορεί να χρησιμοποίησε θεμιτά και - κυρίως - αθέμιτα μέσα για να διατηρηθεί στην πρωθυπουργική καρέκλα, όμως εν τέλει δεν κατάφερε να μαζέψει αρκετούς αποστάτες για να συντηρήσει την αντεθνική του εξουσία.
Μόλις 168 βουλευτές υπερψήφισαν το υποπόδιο της Μαρίκας Σταύρο Δήμα και πλέον οδηγούμαστε σε εκλογές, αλλά και σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Σε λίγες ώρες ο Σαμαράς συγκαλεί έκτακτο - πένθιμο υπουργικό συμβούλιο, που θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.
Επί δύο χρόνια ο Σαμαράς αγωνιζόταν για να μην έρθει αυτή η μέρα. Στην προσπάθειά του αυτή επιστράτευσε τους πάντες και τα πάντα, εξευτέλισε θεσμούς και προσπαθούσε με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του να φτιάξει το προφίλ της επανεκλογής του. Όμως από την πρώτη ημέρα είχε έναν αντίπαλο πολύ σκληρό απέναντί του.
Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή ξεμπρόστιασε τους κυβερνώντες, όντας η μόνη πραγματική Αντιπολίτευση, και μάλιστα Εθνική, εντός της αιθούσης της Ολομέλειας. Η κυβέρνηση με μία πραξικοπηματική ενέργεια έκλεισε στην Φυλακή τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ απαγόρευσε σε όλους τους υπόλοιπους να μιλάνε.
Παρόλα αυτά πολλές ήταν οι φορές που η ψυχοσύνθεσή του έφτασε στα όριά της με τις αποκαλύψεις και την κοινοβουλευτική δράση του Λαϊκού Συνδέσμου. Πολλές φορές ήταν που αναρωτήθηκε «τι θα κάνουμε με αυτούς», παρακολουθώντας αποσβολωμένος την καταστροφή του.
Τώρα έπεσε και είναι βορά στα εσωκομματικά θηρία και διαθέσιμος στην Αδέσμευτη - πλέον - Ελληνική Δικαιοσύνη που οφείλει να διεξάγει εκτενείς έρευνες σχετικά με την εσχάτη προδοσία και την κατάλυση του πολιτεύματος από τον Σαμαρά και την «παράγκα Μπάμπη», σχετικά στοιχεία περί της οποίας αποτελούν η ομολογία Μπαλτάκου και το ηχητικό ντοκουμέντο με τις εντολές Σαμαρά για την προφυλάκιση Βουλευτών.
Με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τις ψήφους των Έγκλειστων και διωκόμενων Συναγωνιστών, η Χούντα Σαμαρά έπεσε και «αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις», Αντωνάκη. Οι διωκόμενοι Συναγωνιστές παρά τις φυλακίσεις, τις διώξεις, την λάσπη και τις δολοφονίες σου έδωσαν την πρέπουσα απάντηση, δείχνοντας σου την άγουσα για. την ηρεμία.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: