Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟ ΓΑΠ! "ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ;"


Ο Πούτιν δεν αποδέχθηκε το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συναντηθούν κατά την περιοδεία του πρώην Ελληνα Πρωθυπουργού στην Ανατολική Ευρώπη. Ο κ.Παπανδρέου σκόπευε να επισκεφθεί την Μόσχα αμέσως μετά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στο Βουκουρέστι που έγινε στις 20 Οκτωβρίου.

Οι ήδη βεβαρημένες σχέσεις του Πούτιν με τον Γιώργο Παπανδρέου από το 2010 καθώς και η φιλοδυτική στάση της Σοσιαλιστική Διεθνούς απέναντι στην Ρωσία και υπερ τις Ουκρανικής φιλοναζιστικής Κυβέρνηση ήταν αρκετά για να απορριφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη το αίτημα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Να θυμίσουμε ότι ο Πούτιν έχει γερή μνήμη και δεν ξεχνάει τον εμπαιγμό του Γιώργου Παπανδρέου να συμπαρασύρει και την Ρωσσία στα Ελληνικά Τοξικά ομόλογα ενώ είχε σκοπό να παραδώσει την χώρα στο ΔΝΤ.

Το ποτήρι ξεχείλισε μάλιστα όταν ο Γ.Παπανδρέου είχε υποσχεθεί σε συνέντευξη του στο ρωσσικό πρακτορείο RIA-NOVOSTI στις 15 Φεβρουαρίου ότι το 2010 θα ήταν έτος Ελληνορωσσική φιλίας και ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ήταν πρώτη προτεραιότητα. Μια υπόσχεση είχε επαναλάβει τον Ιούλιο του 2010 σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσσο Πρόεδρο, ενώ στην πραγματικότητα είχε συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι να σταματήσει τον αγωγό που είχε συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

Ετσι τυπικά η υπόθεση Ρωσσία έχει τελειώσει για τον Γιώργο Παπανδρέου

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: