Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ομολογία Προβόπουλου: Ήμασταν έτοιμοι, ΝΔ και τραπεζίτες, να κλειδώσουμε τα ΑΤΜ - ΒΙΝΤΕΟ

Ομολογία Προβόπουλου: Ήμασταν έτοιμοι, ΝΔ και τραπεζίτες, να κλειδώσουμε τα ΑΤΜ - ΒΙΝΤΕΟ
Συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, Προβόπουλος, σχετικά με τα διαλαμβανόμενα της εξαετούς θητείας στην προεδρεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συνέντευξη αυτή έχει εξαιρετική σημασία, αφού η θητεία του Προβόπουλου συνέπεσε με το ξέσπασμα της κρίσης και την επιβολή του μνημονίου.
Στην συνέντευξη του ο Προβόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες σκοτεινές περιόδους και σε περιστατικά, τα οποία μέχρι τώρα παρέμεναν μυστικά. Ένα από αυτά αφορούσε το μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, όπου υπήρχε ο άμεσος κίνδυνος να «στερέψουν» τα ΑΤΜ από ρευστό.
Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο η ΝΔ διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα, ασκώντας τρομοκρατία ότι «αν χάσει η ΝΔ θα στερέψουν τα ΑΤΜ». Η τρομοκρατία, όμως, της ΝΔ ήταν κενή, αφού τα ΑΤΜ ήταν έτοιμα να «στερέψουν» επί διακυβερνήσεώς της. Μάλιστα είχαν πραγματοποιηθεί δύο πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών με «ζεστό» χρήμα από ξένες τράπεζες.
Αυτό το είχε παραδεχτεί η νυν Ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του MEGA, Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξή της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Χθες το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Προβόπουλος, μιλώντας για εκείνη την εποχή και την νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ομιλούμε, φυσικά, για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, γιατί ουδείς εκ συνωμοτών, αυτών που γνώριζαν το σκοτεινό μυστικό, δεν επενέβησαν στην αισχρή και ψευδή προεκλογική προπαγάνδα του Σαμαρά, η οποία αλλοίωνε το εκλογικό αποτέλεσμα, πολώνοντας το πολιτικό κλίμα σε ένα σημείο που αφορούσε το σκοτεινό αυτό μυστικό.
Ένα άλλο σημείο, όμως, που προκαλεί τρόμο, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που σκέφτονται οι κυβερνώντες, αφορά το “plan B” που είχαν σκεφτεί εκείνη την περίοδο. Στην χθεσινή συνέντευξή του, ο Προβόπουλος, παραδέχτηκε ότι «υπήρχε plan B σε περίπτωση τραπεζικού πανικού» και προέβλεπε «μερικά από αυτά που είδαμε στην περίπτωση της Κύπρου, όπου οι πολίτες δεν μπορούσαν να πάρουν από τις τράπεζες όσα χρήματα επιθυμούσαν». Συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν θα υπήρχε η δυνατότητα ανάληψης καταθέσεων, παρά μόνο ενός συγκεκριμένου ποσού την εβδομάδα».
Οι τράπεζες, αξίζει να σημειωθεί, λειτουργούν και κερδοφορούν με τις καταθέσεις των πολιτών, από τις οποίες εκδίδουν τραπεζικά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν με τόκο. Αυτά τα λεφτά των Ελλήνων, θα τα δέσμευαν μονομερώς, απαγορεύοντας από τους πολίτες να πραγματοποιούν αναλήψεις πάνω από κάποιο όριο. Θυμίζουμε τι έγραφε, σχετικά, βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος:
«Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 στην ΤτΕ γινόταν σύσκεψη με αντικείμενο να μην ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα. Τα κρίσιμα ερωτήματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν: Πού θα μπει το όριο των αναλήψεων; Εκατό ευρώ την εβδομάδα, εκατόν πενήντα;
Τι θα γίνει με τους τουρίστες, θα μπορούν να σηκώνουν λεφτά; Πόσες ημέρες θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες; Ποια ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά; Θα υπάρχει φρουρά; θα ενημερωθεί το Δημόσιας Τάξης;
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Προβόπουλος έλεγε πως τόσα χρόνια αφήναμε τους εύπορους να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό χωρίς κανέναν έλεγχο και τώρα θα πούμε σε αυτούς που άφησαν τις οικονομίες μιας ζωής στην Ελλάδα ότι δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 150 ευρώ την εβδομάδα;»
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: