Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η Αυστραλία ζήτησε συγνώμη για τη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Οι αυστραλιανές αρχές αναγκάσθηκαν να ζητήσουν συγνώμη για τον εορτασμό της «Ημέρας της Μνήμης», κατά την οποία το νοτιοσλαβικό κράτος –FYROM, αναφέρθηκε ως ‘Μακεδονία’.
Η ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας αντέδρασε έντονα για την ονομασία αυτή, αντί της αναφορά «FYROM” σε ένα μνημείο στην Καμπέρα που χρησιμοποιήθηκε το όνομα  της «Μακεδονίας», όπως αναφέρει η σλαβική των Σκοπίων Telegraf επικαλούμενη την ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος» που κατέγραψε τη βαθιά αναστάτωση που προκλήθηκε στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας από την κίνηση αυτήν των  αυστραλιανών αρχών.
 
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, Χάρης Δαφαράνος, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  στον επικεφαλής της εκδήλωσης, Μπρένταν Νέλσον,  στον οποίο επεσήμανε ότι η Αυστραλία πρέπει να τηρεί τις διεθνείς συστάσεις και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη  την προσωρινή ονομασία της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας που είναι ‘FYROM’.
 
[ Σημ. Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει ένα μεγάλο παρασκήνιο των Σλάβων μεταναστών της νοτιοσλαβίας, καθοδηγούμενοι από τα Σκόπια,  προσπαθούν να απαγκιστρωθούν από την παλαιά τους ονομασία ως "Σλάβοι της Μακεδονίας"- "Σλαβομακεδόνες", αφού αλλάξανε τις ονομασίες των συλλόγων τους από "Σλαβομακεδονικές" σε "Μακεδονικές", τώρα προσπαθούν να καθιερώσουν την ονομασία της πρώην  γιουγκοσλαβικής  δημοκρατίας ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας"]
 
--
               
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: