Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Βίντεο: Σκηνικό πολέμου έστησε η Αγκυρα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου σήμερα !!!



Mεγάλος αριθμός τουρκικών κύριων σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και της νέας κλάσης κορβετών Ada) αλλά και πυραυλάκατων κλάσης Kilic, όπως και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή την στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών.
Πρόκειται για "προωθημένη" απάντηση στην ελληνική άσκηση έρευνας-διάσωσης νοτιοανατολικά του Καστελόριζου "Αετός Β' 2014", την εκτέλεση της οποίας αποκάλυψε το defencenet.gr
Η περιοχή που ασκούνται είναι η ίδια περιοχή της οποίας τη κυριαρχία πρέπει να έχουν οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις για να αποκόψουν το Κατελόριζο.
Αυτή την στιγμή το Καστελόριζο έχει αποκοπεί σε στρατηγικό επίπεδο από την Ελλάδα, καθώς η Άγκυρα έχει βγάλει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό σκαφών για απλή τακτική άσκηση.
Οπωσδήποτε η χρονική συγκυρία που επέλεξαν οι Τούρκοι για να βγάλουν τόσο μεγάλες δυνάμεις (υπολογίζονται σε περισσότερα από δέκα τα τουρκικά πολεμικά που ασκούνται αυτή την στιγμή) δεν είναι καθόλου τυχαία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: