Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή (και) αυτό δεν πληρώνει τους υπαλλήλους του!

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή (και) αυτό δεν πληρώνει τους υπαλλήλους του!
Αναφερθήκαμε χθες στην απεργία που έγινε στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ και στην πολύ «φιλεργατική» στάση που κράτησε ο διευθυντής του σταθμού Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος χαρακτήρισε ως «εκβιασμό»(!) την απαίτηση των τεχνικών του ραδιοσταθμού να πληρωθούν τον μισθό τους. Ταυτόχρονα, με ύπουλο τρόπο προσπάθησε να στρέψει εναντίον τους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του «Στο κόκκινο» που έμειναν απλήρωτοι.
Μπορεί η κατακραυγή να ήταν γενική, φανερώνοντας το βαθύτατα υποκριτικό και αντιλαϊκό πρόσωπό του, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και έναν απρόσμενο σύμμαχο στις αντεργατικές αυτές ενέργειες. Ο λόγος για το ΚΚΕ(!), το οποίο αντί να κατακεραυνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για την ασυνέπειά του στις πληρωμές «έκανε σκόντο», με ένα σχόλιό του στον «Ριζοσπάστη». Κάτω από τον τίτλο «Με αφορμή τις εξελίξεις στο “Kόκκινο”» οι «ορθόδοξοι» μπολσεβίκοι του ΚΚΕ έγραψαν τα εξής:
«Όταν αναφέρεται κανείς σε κομματικά μέσα ενημέρωσης - όπως τέτοιο είναι και ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, “Στο Κόκκινο” - πρέπει να παίρνει υπόψη του την ιδιομορφία που έχουν, αφού πρόκειται για μέσα διάδοσης των θέσεων του κόμματος και όχι για επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση το κέρδος.
Γι’ αυτό και το ΚΚΕ ποτέ δε στήριξε την κριτική του και την πολεμική του σε κάποιο κόμμα με βάση την κατάσταση που υπάρχει σε μέσα ενημέρωσης που διαθέτει. Το ΚΚΕ έχει αντιμετωπίσει και το ίδιο παρόμοιες δυσκολίες και προσπάθησε να τις αντιμετωπίσει με πολύ μικρότερες οικονομικές δυνατότητες από κείνα τα κόμματα που έχουν πολύ περισσότερους βουλευτές και μεγαλύτερο μερίδιο στην κρατική χρηματοδότηση. Όμως, με την ευκαιρία, ας θυμίσουμε σε ορισμένους ότι όταν το ΚΚΕ, για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων έφτασε ακόμα και στο να στερηθεί τον “902”, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τού κούναγαν το δάχτυλο, πρωτοστατώντας στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα μαζί με άλλα κέντρα του συστήματος».
Πριν αγανακτήσει οποιοσδήποτε έχει Φιλότιμο και Συνείδηση, να τον πληροφορήσουμε ότι το ΚΚΕ φέρεται «με το γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή όχι απλώς έχει κι αυτό «λερωμένη την φωλιά του», αλλά «έχει ανοίξει σχολή» στην ασυνέπεια πληρωμών στις κομματικές του επιχειρήσεις. Αναμφισβήτητα (και) το παραπάνω κείμενο του «Ριζοσπάστη» αποτελεί μνημείο θρασύτητας και αναίδειας.
Οι εργοδότες του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) κάνουν υποδείξεις σ’ άλλους «συναδέλφους» τους για το τι μισθό και εργασιακά δικαιώματα θα πρέπει να παρέχουν, την ίδια ώρα που αυτοί στερούν από τους δικούς τους υπαλλήλους όλα αυτά που απαιτούν από άλλους. Διαβάζοντας προσεκτικά το ανεκδιήγητο αυτό κείμενο του «Ριζοσπάστη» αυτό που θα καταλάβει ο καθένας, πέρα από την συγκατάβαση και την χαμηλών τόνων συμπαράσταση, είναι το «παράπονο» που βγαίνει: Εμείς, «οπορτουνιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουμε κατανόηση όταν «φεσώνετε» τους υπαλλήλους σας. Γιατί στο παρελθόν δεν κάνατε κι εσείς το ίδιο στην δική μας περίπτωση, όταν φερόμασταν με παρόμοιο τρόπο στους δικούς μας υπαλλήλους; Τελικά, εκείνο το σύνθημα του παρελθόντος «ίδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά» είναι πάντοτε επίκαιρο.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: