Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

“Χάθηκε” ολόκληρος φάκελος - φωτιά για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

“Χάθηκε” ολόκληρος φάκελος - φωτιά για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών
Σημαντικές αποκαλύψεις για την προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου των εξοπλιστικών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από Κυριακάτικη εφημερίδα. Με έγγραφο ντοκουμέντο βεβαιώνεται ότι φάκελος - φωτιά που σχετίζεται με τους εξοπλισμούς έκανε φτερά από το γραφείου του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η απώλεια απόρρητου φακέλου τέτοιας εμβέλειας στο υπουργείο Άμυνας όχι μόνο δεν είναι κάτι σύνηθες αλλά είναι κάτι σπάνιο και η λογικότερη ερμηνεία της εξαφάνισης είναι, προφανώς, το μπλοκάρισμα κάποιων διαδικασιών που κρίθηκαν σοβαρές. Με τη σύνταξη τέτοιου εγγράφου η μόνη νόμιμη οδός θα ήταν η διεξαγωγή επίσημης έρευνας, αφού το έγγραφο παραπέμπει και εμπλέκει ευθέως τον τότε υπουργό Άμυνας. Έγινε τέτοια έρευνα και αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα; Αν δεν έγινε ή αν έγινε και δεν κατέληξε πουθενά, δεν είναι λογικό να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα ότι έγινε συγκάλυψη σε κάτι πολύ σοβαρό;

Η υπόθεση αφορά πώληση προς την Ελλάδα παρεμβολέων και κέντρων ακροάσεων. Βέβαια σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία που αναφέρονται ευθέως σε χρηματισμό και ξέπλυμα χρήματος που προήλθε από τις συναλλαγές του υπουργείου Άμυνας. Στις συναλλαγές αυτές συμμετείχε τουλάχιστον μια πολύ γνωστή γερμανική εταιρεία και τα στοιχεία προήλθαν από τη «συνεργασία» που είχε με τις Αρχές πρώην αξιωματούχος, ο οποίος είχε πιαστεί στα «πράσα» με προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία.
Συνεργαζόμενος με τις Αρχές, έδωσε στοιχεία και μετά την καλοκαιρινή έρευνα εκείνες έφτασαν στα δύο στελέχη τα οποία υπηρέτησαν στο υπουργείο Άμυνας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και μάλιστα σε δυο πολιτικά πρόσωπα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμπλακεί. Για ποιους χτυπάει η καμπάνα άραγε;
Οι γνωρίζοντες το εύρος των παράνομων συναλλαγών υποστηρίζουν ότι στοιχεία υπάρχουν και για άλλα πολύ ηχηρά ονόματα και ο Άκης ήταν μόνο ένα από τα κλαδιά του βρώμικου δέντρου.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: