Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανική εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Πυρηνική βόμβα ετοιμάζει η Τουρκία

Γερμανική εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Πυρηνική βόμβα ετοιμάζει η Τουρκία
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που περιλαμβάνει το φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Die Welt”, σχετικά με την επεκτατική πολιτική ισχύος εφαρμόζει η Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν όλες οι ενδείξεις για κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα που έχει η Τουρκία, για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Θυμίζουμε ότι αναπόδεικτες υπόνοιες περί ύπαρξης τέτοιου προγράμματος από το Ιράν, οδήγησαν στην δαιμονοποίηση μίας ολόκληρης χώρας και την άσκηση επιθετικής πολιτικής εναντίον της εκ μέρους των αμερικανών. Τώρα στην περίπτωση της Τουρκίας, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις αρκετές για να συνιστούν απόδειξη, θα κινητοποιηθεί η «διεθνής κοινότητα» ή θα παραμείνει άπραγη, όπως στην περίπτωση των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ;
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, προσφάτως ο Αμπντουλάχ Γκιούλ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχθεί ύπαρξη οπλικού συστήματος σε κοντινή της χώρας, χωρίς να το έχει και η ίδια. Αυτό δείχνει, βεβαίως, το Ισραήλ που έχει ήδη πυρηνικά, αλλά και το Ιράν το οποίο έχει κατηγορηθεί για ανάπτυξη τέτοιων όπλων. Οι ενδείξεις, όμως, δεν μένουν στις δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων.
Η Άγκυρα έχει ήδη πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, όμως δεν συμπεριέλαβε στα συμβόλαια την απομάκρυνση των ράβδων καυσίμου, λέγοντας ότι αυτό θα οριστεί αργότερα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία κρατάει τις ράβδους ουρανίου, που είναι η πρώτη προϋπόθεση για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Επιπλέον των παραπάνω, η Τουρκία έχει άριστες σχέσεις με τα κυκλώματα και τους θεσμούς του πακιστανικού κράτους, που άπτονται του αντίστοιχου πυρηνικού προγράμματος, γεγονός που σημαίνει ότι η Τουρκία έχει την τεχνολογία για ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων.
Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Τουρκία, βεβαίως, συνιστά την αναγωγή της τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης, έχουσας εξουσία ζωής και θανάτου επί της Ελλάδας. Προτίθεται αλήθεια το ΥΠΕΞ του Βενιζέλου να θέσει αυτό το μείζον θέμα ενώπιον του ΟΗΕ, ώστε να επιβληθούν οι αρμόζουσες κυρώσεις και έλεγχοι στην Τουρκία, γεγονός που ευνοεί την θέση της Ελλάδος;Προφανώς και όχι, αφού πηγαίνοντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Βενιζέλος δεν μίλησε γι’ αυτά, αλλά παρακάθησε σε δεξίωση του Ερντογάν στο «Τουρκικό Κέντρο» της Νέας Υόρκης και ακολούθως πήγε στην AJC του Δαυίδ Χάρις.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: