Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Νατοϊκοί έκαναν πίσω μετά από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής: Σφάλμα η προσφώνηση των Σκοπίων ως “Μακεδονία”(BINTEO)

Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσφωνήθηκε Υπουργός Της "Μακεδονίας". Κανείς Έλληνας πολιτικός που παρευρίσκονταν στην εν λόγω σύνοδο δεν αντέδρασε ή δεν είχε το σθένος να αντιδράσει, υιοθετώντας έτσι σιωπηρά τη de facto αναγνώρισή της.
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και αληθινοί Έλληνες που σέβονται την ένδοξη και ιερή ιστορία μας και αντιλαμβάνονται ότι, οι συστημικοί πολιτικοί μας αδιαφορούν ουσιαστικά γι' αυτήν, ενώ ταυτόχρονα τη χρησιμοποιούν μόνο για πολιτικό όφελος. Έτσι κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Security andDefence Committee - SEDE), την 11η Σεπτεμβρίου 2014, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, απηύθυνε ερώτηση στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ James Appathurai, που αφορούσε στην προσφώνηση Υπουργού της FYROM (ΠΓΔΜ), ως "Υπουργού της Μακεδονίας".
Απαντώντας ο κ James Appathurai δήλωσε ότι, το ΝΑΤΟ έχει σαφείς θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και ότι σε κάθε περίπτωση η χρήση του όρου ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' είναι εσφαλμένη.
Η ερώτηση του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού όπως τέθηκε:
Κύριε Αναπληρωτή Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,
Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο Υπουργός των Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσφωνήθηκε, πιστεύω εκ παραδρομής και όχι εσκεμμένα, ως Υπουργός της Μακεδονίας. Περιττό να σας θυμίσω ότι η συμμαχία της οποίας είμαστε μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός για την ασφάλεια και τη Συνεργασία της Ευρώπης αλλά και πλήθος θεσμικών οργάνων, αναφέρονται σε αυτή σύμφωνα με τις αποφάσεις 817 και 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως επίσης είναι περιττό να σας θυμίσω ότι η συμμαχία στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, αποφάσισε την αναβολή της πρόσκλησης ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εφόσον δεν λυθεί το ζήτημα της ονομασίας της.
Ρωτώ λοιπόν αν υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το ΝΑΤΟ ερήμην των μελών του για την αποδοχή της ονομασίας της ΠΓΔΜ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και απλά είναι θέμα χρόνου και όχι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων;
Γνωρίζετε επίσης ότι, η Μακεδονία εδώ και 4000 και 5000 χρόνια αναφέρεται στην Ελληνική ιστορία ενώ το όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια, FYROM αναφέρεται από το 1945. Αυτό σημαίνει ότι, ο Οργανισμός δε σέβεται, κατά την άποψή μου, την ιστορία των Κρατών Μελών του.
Επίσης ως αντιπαραβολή θα ήθελα να σας θυμίσω τη διένεξη της Γαλλίας με την Βρετανία για την είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας το 1970 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να κάνω έναν παραλληλισμό γι' αυτό. ''
Και η απάντηση του κ James Appathurai:
"Τώρα είχαμε την ερώτηση για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το όνομα. Οι θέσεις μας για το όνομα είναι σαφείς. Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις και δεν κάνω εγώ τις ανακοινώσεις βέβαια, ειλικρινά αν υπήρξαν σφάλματα, ήταν σφάλμα αυτό. Είναι γνωστή η θέση μας. "
xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: