Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

perama_nez5__article
Ακριβώς πριν έναν χρόνο, όλα ξεκίνησαν από εδώ… Απειλές, διώξεις, προβοκάτσιες… Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όμως πιστή στον λόγο της, το είπε και το έκανε….
Η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος υπήρξε επί καιρό φέουδο και πηγή πλουτισμού των κόκκινων λαμογιών του συνδικαλισμού. Πολλές σκοτεινές υποθέσεις είχαν εκτυλιχθεί σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων της Ζώνης από τους συνδικαλιστές τους. Θυμίζουμε, σχετικώς, μία είδηση εντελώς συναφή: Από την κατάθεση του πρώην διευθυντής της Ferrostaal, «τουλάχιστον ένα μέρος των πληρωμών πήγαινε σε συνδικαλιστές, οι οποίοι έπρεπε να ικανοποιηθούν ώστε να προχωρήσει η πώληση του Σκαραμαγκά στους Γερμανούς της HDW».
Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής για ίδρυση σωματείου εργαζομένων, συνάντησε την λύσσα του καθεστώτος. Από τα κόκκινα λαμόγια που υπερασπίζονται τους γαλαζοπράσινους κλέφτες σε κάθε ευκαιρία, μέχρι την ίδια την κυβέρνηση, οι προσπάθειες αυτές αντιμετώπισαν την πολεμική ολόκληρου του καθεστώτος. Εν τέλει, όμως, το καθεστώς για μία ακόμα φορά ηττήθηκε, όπως θα ηττηθεί και στο μέλλον, αφού νομοτελειακά το Φως νικάει το σκοτάδι, η Αλήθεια νικάει το ψεύδος, τα Ιδανικά νικάνε την ιδιοτέλεια.
Σας παρουσιάζουμε την ιδρυτική διακήρυξη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών Πειραιά – Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Νίκαιας και Νήσων, «Άγιος Νικόλαος»:
Σκοπός ίδρυσης του σωματείου μας είναι να ξαναφέρουμε την ανάκαμψη στη Ν.Ε.Ζ Περάματος και σε όλες τις περιοχές που έδινε ζωή.
Βασικοί στόχοι είναι :
  • Η καταπολέμηση της ανεργίας και η ρατσιστική εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου στη ζώνη.
  • Η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και η τήρηση κανόνων ασφάλειας προς αποφυγή ατυχημάτων.
  • Να απαιτήσουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο για την επιβίωση των οικογενειών μας , να αγωνιστούμε για την ανασφάλιστη εργασία και την μη καταβολή των ενσήμων.
  • Να επαναλειτουργήσουν οι σχολές κατάρτισης σχετικά με το αντικείμενο ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του επαγγέλματος αλλά και να διασφαλιστεί η μελλοντική προοπτική του.
Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες εργάτες της Ν.Ε.Ζ. μπορούμε να δώσουμε πνοή και να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη του κλάδου ώστε να νοιώθουμε περήφανοι για την εργασία μας.
τηλ. επικοινωνίας: 6986921654
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: