Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Κυνική ομολογία του «δημοκράτη» Τραγάκη: «Μόνο με το ρουσφέτι επιβιώνεις πολιτικά»

Κυνική ομολογία του «δημοκράτη» Τραγάκη: «Μόνο με το ρουσφέτι επιβιώνεις πολιτικά»
Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», που το κάνουν να… υπερέχει από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είναι η «ιδεολογικοποίηση» του ρουσφετιού. Για να μην θεωρηθεί από τον οποιονδήποτε ότι είμαστε κακεντρεχείς και λασπολογούμε τους αγνούς δημοκράτες, παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα από τον καθεστωτικό «Βηματοδότη», ο οποίος κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Ρουσφέτι: μοναδικό μέσο… επιβίωσης» λέει τα εξής θαυμάσια και διδακτικά:
“Το άκουσα και δεν πίστευα στα αφτιά μου. Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Ι. Τραγάκης εξιστορούσε σε συναδέλφους του βουλευτές τους τρόπους που μπορούν να επιβιώσουν σε ένα χαοτικό πολιτικό σύστημα: «Από την πείρα μου, έμαθα ότι το ρουσφέτι είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης» τους έλεγε.
Και για να γίνει πιο σαφής έδωσε και παραδείγματα: «Συχνά με ρωτούν "μα πού είναι οι ψηφοφόροι σου;". Και τους απαντώ "είναι κρυμμένοι στα βάθη της γης, εμφανίζονται για να ψηφίσουν και μετά εξαφανίζονται"». Η ρήση όμως αυτή του κ. Τραγάκη για το ρουσφέτι θα έχει και ένα αρνητικό αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε: «Αν το καθιερώσατε θα σας βομβαρδίζουν συνεχώς με αιτήματα για ρουσφέτια...» τους είπε”.
Πουθενά στην εξιστόρηση του Τραγάκη δεν φαίνεται οποιοδήποτε ίχνος αποδοκιμασίας προς την τακτική του ρουσφετιού. Η υπενθύμιση ότι αν κάποιος πολιτικός καθιερώσει το ρουσφέτι θα έχει συνεχή αιτήματα γίνεται ακριβώς για να εντρυφήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος στο πνεύμα της συγκεκριμένης τακτικής. Τι μαθαίνουμε, λοιπόν, από τον Τραγάκη;
Ότι στην πολιτική ζωή του Τόπου αυτοί που επιζούν δεν είναι οι Ικανότεροι, οι Χρησιμότεροι, οι Τίμιοι αλλά αυτοί που έχουν καταστήσει την πολιτική ως παζάρι ανταλλαγής και εξαγοράς ψήφων. Αυτοί που έχουν ως «Ιδέα» τους τα στενά τους συντηρητικά συμφέροντα, τα οποία προστατεύουν με το ανάλογο αλισβερίσι με τους ψηφοφόρους τους. Και μιας και μιλάει «εκ πείρας» ο Τραγάκης, για να εκλέγεται επί τόσα χρόνια βουλευτής προφανώς σημαίνει ότι κατέχει πολύ καλά την «τέχνη» του ρουσφετιού…
«Συγχαρητήρια», λοιπόν, για την… υψηλή αισθητική Αξιών και Αρχών που διέπουν τους εκπροσώπους των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», οι οποίοι είναι λογικό να αισθάνονται πολύ άσχημα και αηδιασμένοι που οι Βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ακολουθούν «αντικοινοβουλευτικές» μεθόδους και «χαλάνε την πιάτσα» του πολιτικού πολιτισμού… «Συνταγματικό τόξο» και ρουσφέτι είναι έννοιες αλληλένδετες και προασπίζουν τη άσπιλη δημοκρατία μας από τα νοσηρά φαινόμενα που λανσάρουν με την είσοδό τους στη Βουλή οι (άκουσον, άκουσον) υπεράνω χρημάτων και αρνητές του πατροπαράδοτου εθίμου του ρουσφετιού Χρυσαυγίτες.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: