Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η… ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

macedonia-is-greek
Αναφερθήκαμε προ ημερών στην πρόθεση που εξεδήλωσε η φράου Μέρκελ να συνδράμει στην «επίλυση» του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων (με αμοιβαίους συμβιβασμούς, όπως είπε), για να μπει αυτό το κρατίδιο στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.
Και πως εννοεί αυτή η «θερμή φίλη της Ελλάδος» (όπως μας την παρουσιάζουν οι Σαμαροβενιζέλοι, οι Μπουμπούκοι και τα παπαγαλάκια τους…) την «επίλυση». Για να μην έχουν αυταπάτες όσοι πιστεύουν τους Σαμαροβενιζέλους και τους κάθε λογής Μπουμπούκους (γιατί εμείς δεν έχουμε…), παραθέτουμε τα όσα είπε εχθές η φράου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Βερολίνο:      
«Η εξέλιξη της Μακεδονίας είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα. Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι για τη Μακεδονία θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία να υπερβεί κάποτε τη διένεξη του ονόματος. Και, χωρίς συμβιβασμούς αυτό δεν θα είναι εφικτό».
Δύο φορές –σε απάντηση 49 λέξεων- αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» η… φίλη μας η φράου. 
Και μία τρίτη (για να… τριτώσει το κακό), όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν θα μπορούσε να φανταστεί «μια δημιουργική λύση» για το ζήτημα της ονομασίας: «Εάν έλεγα κάτι εδώ, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε εάν θα έρθουν δύο διαψεύσεις -μια από τη Μακεδονία και μία από την Ελλάδα- ή μόνο μία διάψευση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η εκδοχή δεν θα είναι πλέον πιθανό να έρθει ποτέ».
Τέλος, ερωτηθείσα για το αν θα ασχοληθεί η ίδια προσωπικά με το θέμα, η φράου προανήγγειλε ότι θα το κάνει, τονίζοντας ότι «θα προσπαθήσει πολύ» (δηλαδή –για να μην κρυβόμαστε- ότι θα απαιτήσει συμβιβασμό από τον φον Αντωνάκη):
«Έχω επανειλημμένα φάσεις που ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα και μετά υπάρχουν πάλι φάσεις όπου αφήνεις την υπόθεση να ησυχάσει λίγο. Θα έρθει, με βεβαιότητα, πάλι η χρονική στιγμή που και εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω πολύ για αυτό». 
(ΥΓ): Εάν δεν ήταν η Χρυσή Αυγή στη βουλή, το θέμα θα είχε λυθεί προ πολλού, με τον χειρότερο τρόπο για τα εθνικά μας δίκαια. Και μόνον υπό τον φόβο της περαιτέρω ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής, δεν επιμένουν πολύ οι διάφοροι… φίλοι μας (Αμερικανοί, Γερμανοί, κ.λπ.) και δεν έχει ακόμα υποκύψει ο φον Αντωνάκης! Και μόνο εάν συνεχίσει να υπάρχει ο φόβος της Χρυσής Αυγής, μπορεί να αποφύγουμε το ξεπούλημα του ονόματος!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: