Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

"Μύρισε" εθνικές εκλογές το φθινόπωρο !!

Το σύνολο των υπογραφών των βουλευτών που ζητούσαν δημοψήφισμα για την τύχη της "μικρής ΔΕΗ" έφτασε τους 139, θέτοντας έτσι ερώτημα ως προς την δυνατότητα εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα κυβέρνηση αφού ο αριθμός υπερβαίνει κατά πολύ τον μαγικό αριθμό των "121" που μπλοκάρει την προεδρική εκλογή.
Όμως τα κόμματα τις αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές συγκέντρωσαν 139 υπογραφές  και όλα αυτά επτά μήνες πριν την εκλογή προέδρου, αλλά η κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι δεν θα περιμένει "την τελευταία στιγμή":
Αν διακριβωθεί ότι είναι αδύνατον να "διατρήσει" το μπλοκ των 139 βουλευτών (όπως είπε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ.Πανούσης έχουν ξεκινήσει έμμεσες ή άμεσες απόπειρες δωροδοκιών βουλευτών) θα πάει σε εκλογές πριν από την ώρα εκλογής του προέδρου.
Το ίδιο θα συμβεί αν διακριβωθει ότι συγκεντρώνει τους 180: Μπορεί να κινηθεί η διαδικασία της εκλογής ακόμα και ενωρίτερα από την λήξη της θητείας του του προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό θα κάνουν αν "κλειδώσουν" τους "180"
Άρα ο Νοέμβριος είναι ο καταληκτικός μήνας για τις εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή. Μόνο τυχαία δεν είναι η διαβεβαίωση των κυβερνητικών ότι η δίκη των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου θα ξεκινήσει "τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου".
Την δίκη θα την πάνε επάνω στις εκλογές ελπίζοντας ότι θα "κατασπαράξουν" το εκλογικό ποσοστό των ανθρώπων που φυλάκισαν, αφού έβαλαν φυλακή σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη των "σκληρών" της δεξιάς και δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε καν προεκλογική εκστρατεία...
Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάμε σε εκλογές αν η επιχείρηση που έχει καταγγείλλει ο Γ.Πανούσης, αποτύχει. Και θα έχουμε και εξελίξεις και σε επίπεδο υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικής ηγεσίας: Οι κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών είναι προ των πυλών και οι επόμενοι Αρχηγοί είναι ηδη "κλειδωμένοι" στα τρία από τα τέσσερα Επιτελεία που θα αλλάξουν ηγεσία...
Iσως οι εκλογές είναι και μία απόπειρα δραπέτευσης της κυβέρνησης. Χθες για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, απέτυχε η κάλυψη ενός τέτοιου ομολόγου. Η κατάσταση στην οικονομία είναι στο όριό της...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: