Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συμβαίνουν κι αλλού: Στην φυλακή και 30.000 ευρώ πρόστιμο για μια... φωτογραφία στο Facebook!

lepen-leclere
Σοκαριστική ήταν η απόφαση ενός τοπικού δικαστηρίου στην Γαλλία, σχετικά με την υπόθεση μίας πρώην υποψήφιας του "Εθνικού Μετώπου. Η Anne-Sophie Lecler στο τέλος του 2013 έκανε το "λάθος" να ανεβάσει στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook μία ειρωνική για την αφρικανικής καταγωγής τότε υπουργό Christianne Taubira. Η συγκεκριμένη ανάρτηση "ανακαλύφθηκε" από κάποιους δημοσιογράφους, οι οποίοι το έκαναν θέμα. Τι ακολούθησε; Το δικαστήριο κατεδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών (και ναί θα πάει στην φυλακή για εννέα μήνες σύμφωνα με το γαλλικό σύστημα) την νεαρή γυναίκα, σε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ίδια αλλά και σε πρόστιμο 50.000 ευρώ για το "Εθνικό Μέτωπο" επειδή ήταν... υποψηφιά του!
Όπως καταλαβαίνει κανείς η καταστολή ξεπροβάλλει ως "μοναδική λύση" και στην Γαλλία για την αντιμετώπιση των "αντιδραστικών" που και εκεί απειλούν την ηρεμία και την σταθερότητα του... πολιτικού συστήματος. Τέτοιου είδους όμως αποφάσεις, που για μία... φωτογραφία στο facebook, καταστρέφουν ζωές είναι σίγουρο πώς μόνο τέτοιου είδους έννοιες όπως η σταθερότητα δεν εξασφαλίζουν.
Είναι σαφές ότι η παράνοια με την οποία προσπαθούν κάποιοι να υπερασπισθούν με κατασταλτικές μεθόδους την πολιτική ορθότητα και να καταπιέσουν ακόμη και το... χιούμορ (καλό ή κακό) σπέρνουν τους σπόρους μίας πολύ πιο δυναμικής αντίστασης. Και θα πρέπει να γνωρίζουν από την ιστορία ότι όταν οι προσπάθειες να μετασχηματισθεί μία κατάσταση μέσω των υπαρχόντων διόδων (βλ. πολιτικές διαδικασίες και εκλογές) αποτυγχάνουν, οι ιδέες βρίσκουν άλλα μονοπάτια.
fn1Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην χώρα μας. Ο εξευτελισμός της Δικαιοσύνης και των θεσμών δεν κάνει κακό μόνον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά υποσκάπτει τα ίδια τα θεμέλια των θεσμών αυτών. Οι οποίοι για να μπορούν να λειτουργούν πρέπει να έχουν είτε την λαϊκή νομιμοποίηση μέσω μίας ευρείας συναίνεσης, είτε ένα πολύ ισχυρό καθεστώς που θα τα στηρίζει αν χρειαστεί και με την δύναμη των όπλων.
Αυτή την στιγμή απολαμβάνουν ακόμη της πρώτης. Κανείς δεν ξέρει όμως για πόσο καιρό θα συνεχίζει να συμβαίνει αυτό, εφόσον συνεχίσουν να κινούνται στο ίδιο μονοπάτι!
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: