Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ «DER SPIEGEL» YMNEI THN ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ!..

«Την Ελένη Ράικου», γράφει το Speigel, «οι σύναδελφοί της την περιγράφουν ως συμπαθή και προσιτή, αλλά σκληρή στο δουλειά και άριστη σε νομικά θέματα». Στη συνέχεια σχολιάζει ότι και οι δυο εισαγγελείς είναι εξαιρετικά επιφυλακτικές με τα ΜΜΕ και αποφεύγουν τις συνεντεύξεις και τον φακό του φωτογράφου.
Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η Πόπη Παπανδρέου ήταν εκείνη που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο στον οποίο φέρεται να είπε «πόσο απλά θα πρέπει να σας πω ότι είμαι αποφασισμένη να σας συλλάβω;». «Οι δυο γυναίκες», σύμφωνα με τον καθηγητή Χατζή, «θέτουν ψηλά τον πήχη» και έχουν γίνει περίπου σαν «ηρωίδες της δικαιοσύνης».
Κατόπιν, για να τονίσει τη δυναμική γυναικεία πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης, το ρεπορτάζ αναφέρεται στη δικηγόρο του Αρείου Πάγου Ελένη Γκουτζαμάνη, την πρώτη γυναίκα που έγινε εισαγγελέας στην Ελλάδα, όπως αναφέρει, στην οποία σήμερα καταλήγουν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς. Παράλληλα, τονίζει την συνεισφορά της στη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Το Spiegel σημειώνει ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι «γένους αρσενικού», καθώς όσοι κατηγορούνται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή φοροδιαφυγή είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άντρες.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: