Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος και ο Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ - Δεν ήταν Χρυσαυγίτης

Ελεύθερος και ο Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ - Δεν ήταν Χρυσαυγίτης
Ο υπουργός του Πασόκ απολογήθηκε υπό άκρα μυστικότητα για δύο κακουργήματα καιφυσικά αφέθηκε ελεύθερος.
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Mε σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στον πρώην υπουργό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ σειρά να απολογηθούν παίρνουν τώρα οι συγγενείς του τα ονόματα των οποίων και οι καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ είχαν διαγραφεί από το αρχικό CD.
Σημειώνουμε πως ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη μετά από εξεταστική επιτροπή όπου η Χρυσή Αυγή έλαβε μέρος. Όμως το πόρισμα της Χρυσής Αυγής που αποκάλυπτε τον ρόλο των Βενιζέλου, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και αφορούσε τις ποινικές τους ευθύνες για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ έμεινε στα συρτάρια της Δικαιοσύνης...
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: