Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ tromaktiko: Στο 10,5% η Χρυσή Αυγή

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές και τα νούμερα εντυπωσιάζουν. Δεν είμαστε επαγγελματίες του κλάδου ούτε διεκδικούμε το αλάθητο. Προσπαθούμε όμως με βάση την δικιά σας συμμετοχή να σας δώσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη και όσο το δυνατόν έγκυρη πρόβλεψη. Όπως άλλωστε κάναμε και το 2012 που τα exit polls σχεδόν μας είχαν αντιγράψει.
Δείτε την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:















ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ  (ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ)

Με βάση το σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα είναι η παρακάτω: 



Πιο συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων αναμένεται να κυμανθούν ως εξής:

ΝΔ: 21,5% έως 25,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,3% έως 30,3%
ΕΛΙΑ: 5,7% έως 7,7%
ΑΝΕΛ: 3% έως 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9% έως 12%
ΔΗΜΑΡ: 1,6% έως 2,6%
ΚΚΕ: 5% έως 7%
ΠΟΤΑΜΙ: 6,5% έως 8,5%


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καταφέρνει και συσπειρώνει ενα κομμάτι του κόσμου της και αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες. Παρολα αυτά δεν φαίνεται αρκετό για να μπορέσει να μείνει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μας κάνει τρομερή εντύπωση είναι οτι σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων των ηλικιών 65+ ψηφίζουν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΙΑ. Μην ξεχνάτε οτι αυτές οι ηλικίες είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα και όπως φαίνεται αλλάζουν εντελώς το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πόλωση και ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που έδωσε ο Α. Τσίπρας στις εκλογές φαίνεται οτι δίνει πολλές μονάδες στον ΣΥΡΙΖΑ και ίσως τελικά να κυμανθεί καλύτερα και απο τις εκλογές του 2012 όσο και εαν μας κάνει εντύπωση! Αυτή την τελευταία εβδομάδα κερδίζει ψήφους απο πολλά μικρότερα κόμματα και κυρίως απο το ΚΚΕ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ.

Η ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ) άλλαξε όνομα για να σβηστούν τα χρέη που χρωστάνε στο Δημόσιο. Ας ελπίσουμε να μην σβηστούν (ξεχαστούν) και τα δεκάδες σκάνδαλα αυτού του κόμματος που διατηρείται σε υψηλά ποσοστά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο λόγω των ηλικιών 65+. Εντύπωση μας κάνει οτι όλη την εβδομάδα έχει ανοδικές τάσεις όποτε δεν αποκλείουμε να ξεφύγει απο τα όρια που σας έχουμε δώσει. Φαίνεται το δίλλημα που έθεσε ο Ε. Βενιζέλος έχει επηρεάσει την τρίτη ηλικία που θα τον στηρίξει για άλλη μια φορά μαζικά.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απο έρευνα σε έρευνα πέφτουν και αν μη τι άλλο θα πρέπει να τους προβληματίσει. Αναμένεται να εκλέξουν ευρωβουλευτή αλλά αν συνεχίσουν έτσι πολύ δύσκολα θα μπουν στην επόμενη βουλή.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διατηρεί υψηλά ποσοστά (κυρίως στις ηλικίες έως 45 ετών) αν και ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες. Σε αντίθεση με όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων προβλέπουμε οτι θα έχουν διψήφια ποσοστά στα οποία δεν έχει προσδιοριστεί το ταβάνι, αφού σε όλες τις έρευνες που έχουμε τρέξει και στο αστάθμιστο δείγμα φαίνεται διπλασιασμός των δυνάμεων τους!

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή αφού χρησιμοποιήθηκε όσο χρειάστηκε απο το σύστημα και τώρα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη. Σας το λέγαμε εδώ και πολλούς μήνες! Δεν θα είναι ούτε στην επόμενη βουλή οπότε κυρ. Φώτη έχεις 2 επιλογές. Η πας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή μπαίνεις στο άρμα της ΕΛΙΑΣ. Εσύ αποφασίζεις...

Η πόλωση λειτουργεί αρνητικά για το ΚΚΕ αφού χάνει δυνάμεις την τελευταία εβδομάδα αποκλειστικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πανέξυπνος ο Αλέξης αφού λειτουργεί ενωτικά λέγοντας οτι στηρίζουμε όσους υποψηφίους του ΚΚΕ έχουν περάσει στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών, σε αντίθεση με την ηγεσία του Περισσού που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποκλείοντας κάθε είδους μελλοντική συνεργασία.

Απο εκεί και πέρα αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ενα νέο κόμμα όπως το ΠΟΤΑΜΙ, όλα δείχνουν οτι έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει σε σχέση με τον πρώτο εντυπωσιακό μήνα. Οι τάσεις είναι καθοδικές, παρόλα αυτά αναμένεται άνετα να εκλέξει ευρωβουλευτή στην παρθενική τους πρώτη φορά!

Τέλος και όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα:

ΓΕΦΥΡΕΣ: Σταματήστε να αλλάζετε όνομα κάθε λίγο και λιγάκι αφού παίρνετε λιγότερα ποσοστά απο όσα έπαιρνε μόνη της η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στις προηγούμενες έρευνες. Εντυπωσιακά μικρά ποσοστά για το μόνο φιλελεύθερο κόμμα της Ελλάδας.

ΛΑΟΣ: Όλα δείχνουν οτι θα ξεπεράσουν το ποσοστό του 1,5% που δίνει και εκλογική επιχορήγηση.

ΕΠΑΜ: Ανοδικές τάσεις για το κίνημα του Καζάκη, ίσως κάνει την έκπληξη!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Παρόλο την σύμπραξη με το κόμμα Πειρατών διατηρεί χαμηλά ποσοστά, αλλά όλα είναι ανοιχτά για το 1,5%

Το άλλο κόμμα διατηρεί υψηλά ποσοστά του 4,7% εξαιτίας των δεκάδων μικρών κομμάτων.
Απο αυτά διακρίνονται τα εξής:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Με 0,9%. Πολύ χαμηλά ποσοστά αφού για πρώτη φορά τους μετράμε κάτω απο το 1%.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ: 0,7% για το κόμμα του Πολύδωρα/Νικολόπουλου/Ψωμιάδη/Ζώη


Επαναλαμβάνουμε, μην θεωρείτε τίποτα απο τα παραπάνω δεδομένα καθώς υπάρχει μέγαλο μέρος αναποφάσιστων, ενώ και το ποσοστό της αποχής θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο! Τα παραπάνω είναι απλώς μια ένδειξη για το τι μας περιμένει αύριο.

Καλή ψήφο σε όλους χωρίς ΦΟΒΟ και ΠΑΘΟΣ και κυρίως με βάση την καθημερινότητα σας και τα πιστεύω σας και οχι τα τηλεοπτικά καθοδηγούμενα πάνελ.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: