Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μαχαιροβγάλτης και μπουκαδόρος ο 30χρονος γύφτος που έσφαξε τον άτυχο αστυνομικό στην Ηλεία. Είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και κυκλοφορούσε στο τσαντίρι με ματωμένα ρούχα-Ρεπορτάζ σοκ

Το χρονικό της υπόθεσης ως προς τις αστυνομικές ανακοινώσεις των αξιωματικών της αστυνομίας, δημοσιοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και προκαλεί σοκ...
Χθες στις 23:25, στην οδό Παναγιώτη Παύλου στην Ανδραβίδα Ηλείας, o Αρχιφύλακας ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ Βασίλειος, μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του, επέστρεφαν πεζοί στις οικίες τους, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Φθάνοντας στο σπίτι του ιδιώτη αντιλήφθηκαν ένα άγνωστο άτομο, το οποίο επιχειρούσε να διαρρήξει την κεντρική πόρτα του σπιτιού.

Επενέβησαν άμεσα και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το δράστη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που επακολούθησε, ο δράστης μαχαίρωσε αρχικά τον 35χρονο ιδιώτη στην αριστερή πλευρά του θώρακα, τραυματίζοντας τον ελαφρά και στη συνέχεια τον 35χρονο αστυνομικό, δυο φορές στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος αμέσως μετά την ανθρωποκτονία έσπευσε να εξαφανισθεί, πραγματοποιήθηκε άμεσα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το σύνολο των διαθέσιμων τοπικών αστυνομικών δυνάμεων καθώς και εξειδικευμένες Κεντρικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα μετέβησαν άμεσα στην περιοχή Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και τη συλλογή τυχόν πειστηρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν ευρύτατες αναζητήσεις και εξακριβώσεις καθώς και στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Μεταξύ των υπόπτων ήταν και 30χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος προσήχθη από τοπικό καταυλισμό, όπου διέμενε σε σκηνή. Από πειστήρια που συλλέχθηκαν – και πιο συγκεκριμένα από τα ματωμένα ρούχα που φορούσε -, σε συνδυασμό με στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέτασή του, διακριβώθηκε ότι είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπισθεί το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, το όποιο, όπως δήλωσε, πέταξε κατά τη διαφυγή του σε αγροτική περιοχή, κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι ο δράστης προχθές είχε διαπράξει μια ακόμα διάρρηξη στην Ανδραβίδα Ηλείας, αφαιρώντας κοσμήματα από οικία 34χρονης ημεδαπής, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα διάρρηξης.

Ο συλληφθείς θα προσαχθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Η εξόδιος ακολουθία του Αρχιφύλακα θα γίνει σήμερα 18:00 στην Ανδραβίδα.”
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: