Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Guardian: Δίχως αντίπαλο η ρωσική στρατιωτική μηχανή στη Κριμαία- Τι δείχνουν οι αριθμοί


O Guardian δημοσίευσε γράφημα το οποίο προχωρά σε σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας! Διαβάζοντας τους αριθμούς, γίνεται αντιληπτό ότι η στρατιωτική μηχανή της Ρωσίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο...
Στη Κριμαία βρίσκεται η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Αυτή περιλαμβάνει υποβρύχια και πέντε πολεμικά πλοία, στη Σεβαστούπολη, όπως επίσης τουλάχιστον τρεις ταξιαρχίες με σύνολο 25.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τα τελευταία 24ωρα η Ρωσία έστειλε στην περιοχή άλλους 6.000 στρατιώτες.

Στον αντίποδα, η ουκρανική στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία αριθμεί 14.500 στρατιώτες και 10 πολεμικά πλοία, τα οποία βρίσκονται στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και τα οποία θυμίζουμε πως αυτομόλησαν! Ολόκληρος ο ουκρανικός Στόλος, όχι απλώς παραδόθηκε στην Ρωσία, αλλά σήκωσε το ιερό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα, την σημαία του ρωσικού Ναυτικού, εντασσόμενος στις τάξεις του.

Συνολικά 15.000 Ουκρανοί αξιωματικού, υπαξιωματικοί και ναύτες, δήλωσαν πίστη στην Κριμαϊκό λαό και στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜΕ, μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων περιελάμβαναν την κατάληψη αεροδρομίων στη Συμφερόπολη και την Κάτσα, ενώ μονάδες του στόλου περικύκλωσαν ουκρανικές δυνάμεις στις πόλεις Περεβαλνόγιε, Φεοντόσια, Μπαλακλάβα και στη Σεβαστούπολη.

Οι Ρώσοι διαθέτουν όμως ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και στη νότια στρατιωτική περιοχή της χώρας, απέναντι από την Κριμαία.

Αυτές αριθμούν περίπου 20 ταξιαρχίες με ειδικές δυνάμεις και ομάδες μάχης, 18 επιχειρησιακές μοίρες που ξεπερνούν τα 300 πολεμικά αεροσκάφη και πέντε μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων.

Σε μειονεκτική θέση βρίσκεται η Ουκρανία και στη δυτική στρατιωτική περιφέρεια της χώρας.

Εκεί υπάρχουν περίπου 20 ταξιαρχίες με 6.000 στρατιώτες η κάθε μία, η πολεμική της αεροπορία διαθέτει 20 μοίρες, 6 ελικοπτέρων κάτι που σημαίνει περισσότερα από 400 αεροσκάφη- και μία τεθωρακισμένη μεραρχία.


Απέναντι, επί ουκρανικού εδάφους, υπάρχουν 130.000 στρατιώτες, δύο ταξιαρχίες τεθωρακισμένων και περισσότερα από 200 μαχητικά αεροσκάφη
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: