Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ελεύθερος και ο Πασόκος Καρχιμάκης για παραβίαση απορρήτων της χώρας - Δεν ήταν Χρυσαυγίτης…

Ελεύθερος και ο Πασόκος Καρχιμάκης για παραβίαση απορρήτων της χώρας - Δεν ήταν Χρυσαυγίτης…
Είχε διαβαθμισμένα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ στο σπίτι του, ενώ δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός!
Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.
Ο Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά με την οποία φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα "αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής", των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.
Επίσης, φέρεται ότι έπεισε υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.
Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε έφοδος στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή στην Αθήνα και βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ, αλλά και υλικό από τον στρατό. Η έφοδος αποφασίστηκε μετά από μαρτυρία στον ανακριτή, ο οποίος ερευνά τις δικογραφίες των υποκλοπών, αλλά και του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, που περιελάμβανε και απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Κατά την έρευνα που έγινε παρουσία του ανακριτή αποκαλύφθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ.
Παρά την πληθώρα τον αποδεικτικών στοιχείων, τις μαρτυρίες, τις αναφορές και τις καταθέσεις που εμπλέκουν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας ο Καρχιμάκης αφέθηκε ελεύθερος γιατί πολύ απλά δεν ήταν Χρυσαυγίτης…
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: