Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συνεχίζεται η κωλυσιεργία και ανεβαίνει το κόστος του μετρό Θεσσαλονίκης!!


Είναι γνωστό, πώς παρά τα σκάνδαλα τα οποία συνεχώς, αποκαλύπτονται από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τη μόνη φωνή αλήθειας στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να καταχράζεται χρήματα του ελληνικού λαού, τηρώντας κατά γράμμα τα σχέδια των εντολοδόχων της.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες αρχές, ο λόγος που καθυστερεί η ολοκλήρωση των έργων του μετρό είναι τα αρχαία κειμήλια, που έφεραν στο φώς οι ανασκαφές των αρχαιολόγων. Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, πως υπάρχει μεγάλος αριθμός αρχαιοτήτων σε πολύ μεγαλύτερο βάθος και πως το συνολικό κόστος των ανασκαφών υπολογίζεται σε 120 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη, οι εργασίες του μετρό, που ξεκίνησαν πρίν από οχτώ χρόνια έχουν απορροφήσει 82 εκατομμύρια ευρώ στα οποία πρέπει να προστεθούν άλλα 42 εκατομμύρια ευρώ για τουλάχιστον τρία ακόμα χρόνια ανασκαφών. Από αυτά, 10 εκατομμύρια θα διατεθούν για μελέτες, για αποσπάσεις, αλλά και για επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων. Ως Έλληνες εθνικιστές είμαστε πολύ περήφανοι για την πανάρχαια κληρονομιά μας, καθώς και για την τεράστια και γεμάτη ήρωες ιστορία μας. Αλλά προφανώς, ο λόγος κωλυσιεργίας του μετρό δεν έχει να κάνει με τα αρχαιολογικά ευρύμματα στη Θεσσαλονίκη, διότι η ίδια καθυστέρηση των έργων του μετρό έχει γίνει αισθητή και σε περιοχές και σταθμούς, που δεν έχουν εντοπιστεί αρχαία ευρήματα.

 Δε μπορεί λοιπόν, ο κατά καιρούς ξεμέθυστος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να αποδίδει αυτή τη κωλυσιεργία στα έργα αρχαιοτήτων που ήρθαν στο φώς, αφού και ο πιό ανίδεος καταλαβαίνει, πως αυτή είναι μία πρόφαση και ότι η πραγματική αιτία έχει να κάνει με τη κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού δημοσίου από τη κυβέρνηση, αλλά και από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και από την κωλυσιεργία που χαρακτηρίζει αρκετούς φορείς του δημοσίου, όπως και τα έργα υποδομών. Και παρ’όλα αυτά, μιλάνε για ανάπτυξη τα παπαγαλάκια του συστήματος, ξεχνώντας τον ελληνικό λαό που πεινάει και αυτοκτονεί. 

 Φυσικά τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη από την πολυετή κατασκευή του μετρό και τον πρόχειρο σχεδιασμό αυτής. Με καλύτερη αυτοψία των χώρων από τους οποίους θα περνάει το μετρό, αλλά και με καλύτερο αρχικό σχεδιασμό θα είχαν αποφευχθεί πολλά προβλήματα, αλλά και ο μεγαλύτερος χρόνος των καθυστερήσεων της κατασκευής αυτού. Επί παραδείγματι εάν η κατασκευή του μετρό είχε πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο βάθος, δε θα υπήρχαν προβλήματα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και με την καθίζηση των πολυκατοικιών, που σημαίνει πως τα έργα θα είχαν πραγματοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα, δίνοντας την απαραίτητη οικονομική «ανάσα» στα εκατοντάδες καταστήματα που έχουν πληγεί, καθώς βρίσκονται στις ζώνες των εργοταξίων. 

Στις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν θα γίνει πασιφανές, ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στις καρδιές των Ελλήνων σε όλες τις πόλεις, τους δήμους και τις γειτονιές. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τα ανθρωπάκια που έφεραν το μνημόνιο και μαζί μ’αυτό τη πείνα και την εξαθλίωση στους Έλληνες. Τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν πισω στον ελληνικό λαό κι αυτό είναι κάτι που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να το καταφέρει, όπως και την επερχόμενη ανάπτυξη της Πατρίδας μας. 

Εύα Βασιλειάδου 

http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/153#sthash.0KIdUfX4.1bbObUNk.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: