Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΣΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΝΕΟΝΑΖΙ" ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ...


Βρισκόμαστε αρκετές ημέρες μετά την λήξη της «εμπόλεμης» καταστάσεως στην Πλατεία του Κιέβου. Σχετικά με τις μέρες της εξεγέρσεως είδαμε πραγματικά πάρα πολλά, που καταδείκνυαν την υποκρισία του καθεστώτος. Από την μία μεριά τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «εθνικιστές – ανθρώπους σύμβολα της επανάστασης» μέχρι την πτώση του Γιανουκόβιτς και ακολούθως, αφότου έπεσε ο Γιανουκόβιτς, άρχισαν να μιλάνε για «νεοναζί», προσπαθώντας να συνδέσουν προπαγανδιστικά την Χρυσή Αυγή με το όλο δρώμενο.  Στο πεδίο των μαχών διεξαγόταν όμως μία εντελώς διαφορετική κατάσταση αφού δεν ήταν μόνο ο Βορίδης που στήριξε την κυβέρνηση των «νεοναζί» στην Ουκρανία. Από την στιγμή που έληξε η εξέγερση συνάντηση με τους «νεοναζί» είχε τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο πρέσβης του Ισραήλ.

Από την μία, δηλαδή, τα εγχώρια ΜΜΕ κάνουν λόγο για «νεοναζί» προσπαθώντας να μεταγγίσουν την φοβία τους για την Χρυσή Αυγή στον Ελληνικό Λαό, λέγοντας «ψηφίστε Χρυσή Αυγή και θα γίνουμε Ουκρανία» και από την άλλη η κυβέρνηση των «νεοναζί» στην Ουκρανία συναντάται με την αφρόκρεμα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου, ενώ το ΔΝΤ ετοιμάζεται, με ντίλερ τον Βενιζέλο, να κάνει απόβαση στην χώρα και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι η κατάσταση στην Ουκρανία δεν συνιστά μία ιδεολογική διαμάχη, αλλά μια διαμάχη συμφερόντων, γεωπολιτικών και ενεργειακών. Η μάχη δεν δίδεται υπέρ ιερών και οσίων, αλλά υπέρ αγωγών και λιμανιών, συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει ο οποιοσδήποτε ιδεολογικός χρωματισμός σε όλη αυτή την ιστορία και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη διενέργειας ελεύθερων εκλογών.

Την επαύριο της λήξεως των γεγονότων και εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, έρχεται ο μεγιστάνας Τζόρτζ Σόρος με άρθρο υπογεγραμμένο από τον ίδιο στο Project Syndicate, να θέσει τα πράγματα στην αληθινή τους βάση και να επιβεβαιώσει πλήρως αυτό που έλεγε η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή. Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού, σας παραθέτουμε επίμαχα αποσπάσματα του άρθρου:

«Μετά από ένα κρεσέντο τρομακτικής βίας, η ουκρανική εξέγερση είχε ένα ανέλπιστα θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα σε όλες τις λογικές προβλέψεις, μια ομάδα πολιτών, οπλισμένων με τίποτα περισσότερο από ρόπαλα και ασπίδες φτιαγμένα από χαρτόκουτα και μεταλλικά σκουπίδια, κατάφερε να κάμψει την αστυνομική δύναμη που χρησιμοποιούσε αληθινά πυρά. Υπήρξαν πολλές απώλειες, όμως οι πολίτες υπερίσχυσαν. Ήταν μία από αυτές τις ιστορικές στιγμές που αφήνουν ένα διαρκές αποτύπωμα στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας».

«Τώρα, μετά τη δέσμευση του ουκρανικού λαού για στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη, η Ε.Ε μαζί με το ΔΝΤ χρηματοδοτούν ένα πακέτο διάσωσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να σώσουν τη χώρα από την κατάρρευση»

«Ελπίζω και πιστεύω ότι η Ευρώπη υπό την ηγεσία της Γερμανίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εδώ και χρόνια επιχειρηματολογώ για το ότι η Γερμανία πρέπει να αποδεχτεί τις ευθύνες και της υποχρεώσεις που απορρέουν από τον κυρίαρχο ρόλο της στην Ευρώπη. Σήμερα η Ουκρανία χρειάζεται ένα σύγχρονο ισοδύναμο του σχεδίου Μάρσαλ, με το οποίο οι ΗΠΑ βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία οφείλει να παίξει αυτό το ρόλο»

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του Σόρος, Open Society Foundation, υπάρχει και η παραδοχή της επέμβασης. Σας παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα: «Το International Renaissance Foundation, παράρτημα της οικογένειας οργανισμών του Open Society, και ενεργό στην χώρα από το 1990 παρακολουθεί ενεργητικά τα γεγονότα στο πεδίο. Ο οργανισμός και οι συνεργάτες του ήταν στο επίκεντρο αυτών των εκπληκτικών γεγονότων. Ο τοπικός οργανισμός εξασφάλισε τις νομικές υπηρεσίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, για τους ακτιβιστές (σ.σ. τους «νεοναζί» δηλαδή), τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους. Παρείχε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα θύματα, ενώ οι συνεργάτες του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέγραφαν περιστατικά βασανισμών, ξυλοδαρμών και αστυνομικής βίας».

Η «εξομολόγηση» του Σόρος και των υπευθύνων της οργάνωσης του συγκλονιστικές. Όχι μόνο χάρηκαν για τις ενέργειες των «νεοναζί», αλλά ευθαρσώς δηλώνουν ότι συμμετείχαν υποστηρικτικά σε αυτές. Και αφότου η «εξέγερση» έληξε με «ανέλπιστα θετικό αποτέλεσμα» για τον Σόρος (σημείωση: Όταν έγραφε το άρθρο του ο Σόρος δεν υπήρχε ακόμα η εξέλιξη με την Κριμαία), είπε ότι τώρα θα πρέπει να επέμβει το ΔΝΤ και οι «επενδυτές». Κοινώς αφότου έγινε ό,τι έγινε στην Ουκρανία, κάλεσε τα «όρνεα» για να «φάνε το πτώμα». Να επενδύσουν και να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής τις υποδομές, το κράτος και την γη της χώρας. 

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: