Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ. ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ 18,9%!

Tα νούμερα εντυπωσιάζουν. Το "Ποτάμι" έκανε σούπα το πολιτικό σύστημα, ενώ είναι πλέον σίγουρο πως στις ερχόμενες Βουλευτικές εκλογές της χώρας μας, που πιστέψτε μας θα είναι πριν το τέλος του 2014, τα έδρανα της Βουλής θα έχουν μεγάλες ανατροπές. Πανικός με τα πρώην "μεγάλα", νυν "μικρά" κόμματα. Η "ελιά" δεν φτάνει ούτε για το... λάδι μας, ενώ κατακόρυφες πτώσεις βλέπουμε και σε άλλες δυνάμεις.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, όπως τα ψηφίσατε εσείς...


Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,5% στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί με ιδιαίτερη δυναμική.
Έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε να εξαιρεθούν με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range) όλες οι διπλοψηφίες και να προκύπτει αξιόπιστο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε είχαμε κάνει στις τελευταίες περσινές Εθνικές εκλογές όπου προβλέψαμε με ακρίβεια τα exit polls. Οι μοναδικές συμμετοχές έφτασαν τις 28.338!

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το σταθμισμένο αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς την Νέα Δημοκρατία!




ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Είναι να απορεί κανείς με τα νούμερα που βγάζουν κατά καιρούς "έγκυροι" μεγαλοδημοσιογράφοι τύπου Πρετεντέρη με σκοπό την καθοδήγηση της κοινής γνώμης, για το έργο της Κυβέρνησης. Τα αποτέλεσματα δεν τυχγάνουν καμίας αμφισβήτησης για το τι πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.




ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Άλλος ενας μύθος καταρρέει. Μας έχουν συνηθίσει οι γνωστές δημοσκοπήσεις να μας λένε οτι ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, προφανώς επειδή είναι τόσο ικανοποιημένος με τα έργα που παράγουν οι πολιτικοί. Ιδανικό θα ήταν να μην γίνονται εκλογές κάθε τρεις και λίγο, αλλά εαν οι Κυβερνώντες είναι εντελώς αναξιόπιστοι σε σχέση με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες είναι δυνατόν να θέλει κανείς να τους κρατήσει;




ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;

Η πλειοψηφία πλέον πιστεύει οτι έχει κριθεί η πρώτη θέση με την Νέα Δημοκρατία να μην έχει ελπίδες να προλάβει. Το άλλο κόμμα με πολύ μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων οι περισσότεροι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Άκρα αισιοδοξία ή ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Μάλλον το πρώτο...




ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ;

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ πρωταθλητής και με διαφορά απο τον δεύτερο Αλέξη, ενώ στα αξιοσημείωτα τα μεγάλα ποσοστά του έγκλειστου στην φυλακή Ν. Μιχαλολιάκου όπως και του "άλλου". Ο Σ. Θεοδωράκης προς το παρόν δεν εμπνέει σιγουριά για αρχηγός και τα ποσοστά του σε σχέση με αυτά του "Ποταμιού", πολύ χαμηλά.





ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την δημιουργια του ΠΟΤΑΜΙΟΥ όλοι περιμέναμε να δούμε πως θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Ιδού τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ με βάση την δικιά σας συμμετοχή:




Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ απο έρευνα σε έρευνα πέφτει κατακόρυφα και αν συνεχίσει έτσι, μέχρι τις επόμενες Εθνικές εκλογές προβλέπουμε να έχει ποσοστά ΠΑΣΟΚ. Είναι σίγουρο οτι μέχρι τις Ευρωεκλογές θα παίξουν τα ρέστα τους τάζοντας λαγούς με πετραχίλια, αφού απο το αποτέλεσμα θα κριθεί και το μέλλον τους στην Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τρελά σκαμπανεβάσματα παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη και φαίνεται οτι κινδυνεύουν μόνο απο τον ευατό τους. Σίγουρα δέχονται άνισο πόλεμο απο αρκετά μέσα, αλλά δεν βοηθούν και οι ίδιοι με τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις τους.

Η ΕΛΙΑ όπως μετονομάστηκε το ΠΑΣΟΚ και τα διάφορα σχήματα όπως Λοβέρδος, Κίνηση 58 κλπ, ενώ θα περίμενε κανείς να ανεβάσουν τα ποσοστά τους συνεχίζουν μια ατελείωτη κατρακύλα. Εξαιρετικά δύσκολα θα εκλέξουν ευρωβουλευτή, ενώ είναι σίγουρο οτι εαν συνεχίσουν έτσι δεν θα είναι ούτε στην επόμενη Βουλή. Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ όμως πέφτει...

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν χάσει την δυναμική τους και φαίνεται οτι εξαιτίας του Ποταμιού θα είναι άλλο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή. Χάνουν δυνάμεις προς όλα τα κόμματα, κυρίως προς το Σ. Θεοδωράκη, την Χρυσή Αυγή αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διατηρεί μια εκπληκτική σταθερότητα σε αντίθεση με τα λεγόμενα του συνόλου των συστεμικών μέσων που προσπαθούν να μας πείσουν οτι καταρρέει. Ενδιαφέρον θα έχουν και οι επόμενες μετρήσεις αφού (θα) έχουν μεσολαβήσει αρκετές αποχωρήσεις αλλά και προφυλακίσεις!

Για την ΔΗΜΑΡ σας τα είπαμε πριν 6 μήνες, όταν ακόμη κάποιοι προσπαθούσαν να την κρατήσουν μέσα στο παιχνίδι. Θεωρούμε απίθανο να εκλέξουν Ευρωβουλευτή αλλά και να εισέλθουν στην επόμενη Βουλή. Βλέποντας αυτές τις γραμμές ίσως να το ξανασκεφτούν να μπουν και αυτοί στην ΕΛΙΑ, για όσο αντέξει και αυτή.

Το ΚΚΕ είναι το 2ο κόμμα μαζί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που διατηρεί φοβερή σταθερότητα με ελαφρώς ανοδικές τάσεις. Η σοβαρότητα του Δ. Κουτσούμπα και η σταθερότητα στις απόψεις τους, μακροχρόνια δείχνει οτι κάνει μόνο καλό.

Το ΠΟΤΑΜΙ ξεκινάει εντυπωσιακά και η αλήθεια είναι οτι δεν το περιμέναμε. Ο συμπαθής και ήπιων τόνων δημοσιογράφος φαίνεται οτι αρχικά κερδίζει πόντους, χάρη όμως και στην αμέριστη βοήθεια του συνόλου των ΜΜΕ. Το οτι δεν εμπλέκονται πολιτικοί είναι στα συν, όπως επίσης το οτι ειναι μια νέα και φρέσκια προσπάθεια. Στα αρνητικά ο φιλομνημονιακός προσανατολισμός τους αλλά και τα όσα ακούγονται για το ποιοι κρύβονται πίσω απο τον Θεοδωράκη (βλέπε MEGA/μπόμπολας). Ο χρόνος θα δείξει για όλα αυτά, καθώς και για το εαν θα είναι οι αντικατάστες του ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Κυβέρνηση.

Απο εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι αξιόλογο. Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ του Πολύδωρα δεν έχει καμία δυναμική και τα νούμερα τους εξαιρετικά χαμηλά.

Δείτε τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα μικρότερα κόμματα:

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 0,91%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,85%
ΕΠΑΜ: 0,78%
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ/ΛΑΟ: 0,63%
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: 0,32%
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: 0,25%
ΑΛΛΟ: 0,89
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση το σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη ισόποσα ποσοστά με βάση γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της, κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου και κυριαρχεί.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: