Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόνια και λιτότητα για τον λαό, εκατομμύρια ευρώ για τις ΜΚΟ!

Μνημόνια και λιτότητα για τον λαό, εκατομμύρια ευρώ για τις ΜΚΟ!
του υποψηφίου δημάρχου με την "Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη", Αρτέμη Ματθαιόπουλου
Το γεγονός ότι οι ΜΚΟ είναι ένας "Δούρειος Ίππος" που οδηγεί στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και όχι στην επιδίωξη των διάφορων σκοπών που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, είναι γνωστό τοις πάσοι. Τα Υπουργεία όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών μερίμνησαν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας ώστε να σπαταλήσουν τους δημόσιους πόρους και τα παχυλά κονδύλια σε οργανώσεις-φαντάσματα της μιας σφραγίδας, με αποτέλεσμα αυτές οι μη «κυβερνητικές» και μη «κερδοσκοπικές» οργανώσεις να καταστούν με τον καιρό καθαρά κρατικές επιχειρήσεις με τεράστια κερδοφορία.
Εξάλλου τα άτομα και οι οργανώσεις τους που εξυπηρετούνταν κατά διαστήματα δεν ήταν άγνωστα στους Υπουργούς ή σε όσους άλλους έβαζαν την τελική σφραγίδα με την οποία δίνονταν το πράσινο φως για την επιδρομή στα δημόσια ταμεία. Τα άτομα αυτά όχι μόνο δεν ήταν άγνωστα προς τους φορείς χρηματοδότησης, αλλά, αντιθέτως, άνηκαν και ανήκουν στα ίδια αμαρτωλά και διεφθαρμένα κόμματα που με τέτοιες πρακτικές κατάφεραν να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο σε μη αναστρέψιμο βαθμό.
Πασόκοι, Νεοδημοκράτες, αριστεροί κάθε απόχρωσης, άτομα του παλαιοκομματισμού, διορισμένοι άεργοι αλλά παχυλά αμειβόμενοι είναι κατά γενική περιγραφή όλοι όσοι συμμετέχουν σε κάποια ΜΚΟ. Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κρατικό χρήμα θα έχει ως αφετηρία το κόμμα που κυβερνά και προτίθεται να τους «βοηθήσει» και θα καταλήξει στη τσέπη τους.
Διαβάσαμε λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες για ένα ακόμα οικονομικό σκάνδαλο σχετικά με τις ΜΚΟ και συγκεκριμένα για την υποτιθέμενη αποναρκοθέτηση του Γράμμου, απόπειρα για την οποία το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 9 εκατομμύρια ευρώ αλλά το έργο δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στα χαρτιά. Όσο για τα εμπλεκόμενα άτομα, αποδείχθηκε ότι όλοι τους διατηρούσαν στενές σχέσεις με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα αναδείχτηκε πρώτα από τη Χρυσή Αυγή, η οποία κατέθεσε γραπτή ερώτηση ήδη από τον Ιούνιο του 2013, στην οποία μάλιστα ερωτάται η κυβέρνηση για τις νομικές ενέργειες που προέβη μπροστά στο ξεκάθαρο παράδειγμα οικονομικού εγκλήματος. Τα Υπουργεία Εσωτερικών και ΠΡΟΠΟ σε απάντηση που απέστειλαν σχετικά με το θέμα δήλωσαν αναρμοδιότητα, παρόλα αυτά σήμερα στη Βουλή ο Δένδιας είχε το θράσος να συγχαρεί το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ- για τις συντονισμένες δράσεις του και την εξιχνίαση της απάτης!
Ίδια και χειρότερη ήταν η αναλγησία των κυβερνώντων και για άλλη παρόμοια περίπτωση κατά την οποία ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκε αδρά για να αναλάβει τη δασοπυρόσβεση περιοχών, τη στιγμή που οι αμειβόμενοι δηλώνονταν ως... εθελοντές. Το θέμα αυτό ανέδειξε και πάλι η Χρυσή Αυγή για να λάβει τις ίδιες χλιαρές ως ανούσιες απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων.
Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους αυτές οι δύο περιπτώσεις; Χρηματοδοτήθηκαν από τα Υπουργεία του Σαμαρά, στα οποία προΐστανται στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Και όσα εξ αυτών δεν υπουργοποιήθηκαν, φρόντισε ο Σαμαράς ώστε να καταλάβουν σημαντικές θέσεις μέσα στον κρατικό μηχανισμό.
Κι ένα τελευταίο, εις ότι αφορά την κάθαρση που θα έφερνε ο Σαμαράς. Ποιος είναι ο Υπουργός που θα αναλάβει (αν ποτέ το κάνει) την ποινική δίωξη των εγκληματιών που μοίρασαν και κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα; Ο ίδιος Υπουργός που προφυλάκισε παράνομα 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής χωρίς να διαθέτει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός πεθαίνει από τη λιτότητα, την πείνα και τη φτώχεια, «με εντολή Σαμαρά» η συγκυβέρνηση σκορπάει δημόσιο χρήμα και αφήνει ατιμώρητους όλους τους ενόχους. Αλλά ο Μάιος έρχεται και το πάρτι της αισχροκέρδειας και της κοροϊδίας θα τελειώσει!
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Τα 9 εκατ. ευρώ που έκλεψαν οι φίλοι του Τζέφρυ Παπανδρέου είναι ένα τίποτα μπροστά στα δισεκατομμύρια των κλοπιμαίων της "Νέας Πασοκρατίας". Η συμμορία Σαμαρά - Βενιζέλου είναι 100 % υπεύθυνη για την διαιώνιση της διαφθοράς και την απόλυτη ανοχή των κλεφτών. Για μια ακόμη φορά βουλευτές, υπουργοί και εν ενεργεία πολιτικοί παράγοντες που αποδεδειγμένα έχουν κλέψει, μένουν στο απυρόβλητο και η πολυδιαφημισμένη ιστορία της αμαρτωλής ΜΚΟ των παπανδρεϊκών ήρθε στο φως λόγω των εσωκομματικών του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ. Χρυσή Αυγή για να καθαρίσει ο τόπος από τα πολιτικά λαμόγια".
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: